Sergey Kovalev kihívta Dmitry Bivol-t egy címegyesítő mérkőzésre

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBO félnehézsúlyú világbajnok Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) egyszerre gratulált Dmitry Bivol (16-0; 11 KO) szombati győzelméhez és ki is hívta honfitársát egy címegyesítésre. Bivol meggyőző fölénnyel és egyhangú pontozással verte szombaton Joe Smith Jr-t és ezzel megvédte WBA (rendes) félnehézsúlyú világbajnoki övét. A következő ellenfél pedig akár Kovalev is lehet, de szó van még a kötelező kihívó Marcus Browne elleni meccsről is.

Sergey Kovalev idén februárban szerezte vissza WBO világbajnoki címét azok után, hogy tavaly augusztusban Eleider Alvarez elvette tőle. A visszavágón azonban taktikus bunyóval és egyhangú pontozással legyőzte Alvarez-t. Ezek után pedig szeretné még több nagy szervezet világbajnoki övét begyűjteni, úgy tűnik elsőként a szintén orosz Bivol-t és az ő övét szemelte ki.

Valószínűleg Bivol is hajlik majd a címegyesítésre, mert szombati győzelmét követően ő is azt mondta, hogy címet akar egyesíteni. Kérdés, hogy a WBA engedélyezi a címegyesítést vagy Bivol-nak előbb a kötelező kihívóval kell megküzdenie? Nagy az esély rá, hogy engedélyezi a szervezet a címegyesítést, és Browne-nak még várnia kell a címmeccsre. Bivol menedzsere szerint akár már a nyár végén sor kerülhetne az orosz párharcra. Kérdés, hogy a promóterek illetve a műsorszolgáltatók, hogy tudnak majd megegyezni, mert Kovalev az ESPN-en szokott bunyózni, Bivol pedig nemrég írt alá szerződést a DAZN-nal.

Komment