Március 16.: Errol Spence Jr. – Mikey Garcia

Már csak pár nap és végre jön a két veretlen bajnok, Errol Spence Jr. (24-0; 21 KO) és Mikey Garcia (39-0; 30 KO) váltósúlyú világbajnoki címmérkőzése, ahol nemcsak Spence IBF világbajnoki öve lesz a tét, hanem a WBC Diamond öve is. A meccs érdekessége, hogy Mikey Garcia két súlycsoportot ugrik felfelé, hogy megküzdjön Spence-szel. Legutóbb még Robert Easter Jr. ellen küzdött könnyűsúlyban és vette el tőle IBF világbajnoki övét, majd le is mondott róla, hogy Spence ellen bunyózhasson legközelebb. Garcia célja, hogy ötödik súlycsoportjában is világbajnok legyen és ehhez nem épp a legkönnyebb ellenfelet választotta.

Spence veretlen bunyós, aki ráadásul 24 győzelméből 21-et kiütéssel nyert meg és most is ezt tervezi. Azt ígérte Garcia-nak, hogy ki fogja ütni. „Rövid este lesz, ha elkapom az állánál!” Spence nagyon motivált, szerinte Garcia az egyik legjobb bunyós jelenleg és nagy skalp lenne őt legyőzni, ráadásul hazai pályán fog küzdeni, ami plusz motiváció számára. És lássuk be azért nem vetne túl jó fényt rá, ha egy nála sokkal kisebb (9 centivel kisebb) és két súlycsoporttal lentebbről jövő bunyós venné el a veretlenségét, hisz az a terve, hogy további váltósúlyú világbajnoki címeket gyűjtsön be. Spence edzője szerint nagyon jól sikerült a felkészülés és bunyósa ki van éhezve a győzelemre. Felkészültek Garcia-ból, akármit is lépnek mindenre meg van a válaszuk.

Garcia ugyanakkor azt gondolja, hogy lebecsüli őt Spence és csak a magasság- és súlykülönbségre apellál, majd rájön, hogy félre ismerte őt. Azt mondja, hogy sikerült jó pár kiló plusz izmot pakolnia magára, úgyhogy az nem ment a gyorsasága, robbanékonysága és reakcióideje rovására. Garcia így vélekedik Spence-ről: „Ő csak az erejére és a méretére koncentrál, de ez nem elég a győzelemhez. Ennél sokkal több kell. Összességében jobb bunyós vagyok, de nem sokkal. Mindig azt mondtam, hogy magamra emlékeztet. Mindent nagyon jól csinál, de úgy gondolom, hogy én egy kicsivel még jobban. A mérete kihívás lesz. A méret, a súly, az erő, de minden más képességem miatt én fogok győzni.”

Komment