December 22. Whyte – Chisora visszavágó, a győztes lehet Joshua következő ellenfele

Dereck Chisora – Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy Dereck Chisora (29-8; 21 KO) lesz Dillian Whyte (24-1; 17 KO) következő ellenfele december 22-én. Az elmúlt hetekben már többször felmerült kettejük visszavágója, de most már biztosra lehet mondani. Első meccsükre közel két évvel ezelőtt került sor, 2016. decemberében. Akkor egy nagyon kemény csatát vívtak egymás ellen, az év nehézsúlyú mérkőzésének is kikiáltották. Whyte nyert nagyon szoros pontozással (115-113, 114-115, 115-114), most pedig Chisora ígéri, hogy bosszút áll a vereségért.

A tét pedig nem kisebb, hogy ki lehet az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua ellenfele. Joshua a Whyte-Chisora meccs kapcsán elmondta, hogy amennyiben nem tudnak megegyezni a WBC világbajnok Deontay Wilder-rel, akkor a meccs győztesével fog jövő áprilisban megküzdeni. AJ mindkét bunyós győzelmének örülne, mindkettejükkel szívesen megküzdene. Joshua Whyte-tal már találkozott a ringben 2015-ben és le is győzte kiütéssel, szívesen megtenné újra.

Whyte és Chisora is idén júliusban bunyóztak utoljára, ugyanazon a gálán. Akkor Whyte a korábbi WBO világbajnok Jospeh Parker-t győzte le pontozással egy nagyon jó meccsen. Parker kétszer, Whyte pedig egyszer padlóra is került, és a jamaikai születésű Whyte igen nehezen bírta már a végén szuflával, de keményen kitartott. Ezzel a győzelmével a megüresedett WBO Nemzetközi bajnoki övét is begyűjtötte a már meglévő WBC Silver öve mellé. Chisora ellenfele Carlos Takam volt és az a meccs is nagyon izgalmas volt. Végig Takam volt a jobb, ő irányította a mérkőzést, aztán a nyolcadik menetben Chisora szinte a semmiből egy fejre mért jobb horoggal padlóra küldte Takam-ot, aki ekkor még fel kelt, de ismét padlóra került és vége is lett a meccsnek.

Ahogy már említettük a két bunyós egyszer már küzdött egymással, az a meccs nagyon látványos volt reméljük a mostani is hasonló lesz. Addig is itt találjátok a videót az első összecsapásról:

Komment