Joshua készen áll az amerikai bemutatkozásra, Ruiz meg arra, hogy meglepetést okozzon

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Június 1-jén végre sor kerül az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) tengerentúli bemutatkozására. Korábban sok kritika érte Joshua-t, még Lennox Lewis-tól is, hogy nem mer kilépni a biztonságot nyújtó burokból és nem lép szorítóba az Egyesült Királyságon kívül. Most rácáfol erre AJ, mert a New York-i Madison Square Garden-ben fog bemutatkozni az amerikai közönség előtt, természetesen egy Matchroom gálán.

Ellenfele pedig a mexikói-amerikai Andy Ruiz Jr. (32-1; 21 KO) lesz, aki korábban már küzdött világbajnoki címért, de szoros pontozással vereséget szenvedett Joseph Parker-től. Attól a Parker-től, akit „csak” pontozással tudott megverni Joshua és elvenni WBO világbajnoki övét. Ruiz beugróként lép szorítóba AJ ellen, mert az eredeti ellenfél Jarrell Miller több doppingteszten is megbukott. Ruiz-nak így kevesebb ideje volt felkészülni a meccsre, mint normál esetben, de örömmel vállalta a felkérést és ígéri, hogy meglepetést fog okozni. Ruiz jóval alacsonyabb és hát jóval kevésbé sportos testalkatú, mint Joshua, így már csak ezért is sokan leírják a mexikóit, de szerinte még a javára is válik, hogy alábecsülik. A kihívó azt mondja, hogy alaposan tanulmányozták AJ-t és tudja mik a gyengeségei, amiket ki fog használni. Sok szakértő szerint Ruiz gyorsasága és kombinációi okozhatnak meglepetést, bár azért Joshua-t tartják a meccs favoritjának. Ruiz elszánt és készen áll a csatára!

„Hajlandó vagyok meghalni is a ringben a győzelemért, mindent megteszek azért, hogy én győzzek! Minden történésnek oka van és ez az ok az, hogy én legyek az első mexikói nehézsúlyú világbajnok!”

Természetesen Joshua is elszánt, hisz számára nemcsak az a fontos, hogy megőrizze világbajnoki címeit, hanem az is, hogy hatásos legyen az amerikai debütálása. Vélhetően nem ez lesz az utolsó meccse az USA-ban, mert külön edzőtermet alakított ki magának, amit valószínűleg nemcsak egy felkészülésre fog használni. A felkészülése utolsó hónapját Miami-ban töltötte és nagyon élvezte, felüdülés volt számára egy kis újdonság, új környezet, új edzőterem, új időzóna. Úgy érzi jót tett neki a változatosság. Az amerikai debütálás mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy riválisa, a WBC világbajnok Deontay Wilder látványos, első menetes KO-s győzelmet aratott Dominic Breazeale felett nemrég. Ez is plusz „nyomás” Joshua-n, hogy jól teljesítsen Ruiz ellen és meggyőző győzelmet arasson.

Komment