Pezseg a könnyűsúly, júliusban jöhet a Ryan Garcia – Jorge Linares meccs

Fotó: Ryan Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

A fiatal Ryan Garcia (20-0; 17 KO) és a hozzáképest már rutinos „vén róka” Jorge Linares (47-5; 29 KO) legutóbb ugyanazon a gálán lépett szorítóba és mindketten KO-s győzelmet arattak. Már akkor felmerült, hogy Garcia következő ellenfele a már három súlycsoportban világbajnoki címet szerző Linares lesz. Már konkrét dátumról és helyszínről is beszámoltak külföldi hírportálok: július 11-e és a Los Angeles-i Staples Center. Hivatalos bejelentés még nem történt a meccsről, de a Golden Boy Promotions szerint több, mint valószínű ez a párosítás.

Ráadásul mindkét bunyós azt nyilatkozta, hogy szeretné ezt a meccset. Garcia-nak nagyon jó tapasztalatszerzés lenne, Linares-nek pedig egy jó esély, hogy közelebb kerüljön egy újabb világbajnoki címmérkőzéshez. Természetesen Garcia-nak is a világbajnoki cím a célja, csak ő most próbál eljutni az első világbajnoki címmeccséig. Garcia Gervonta Davis vagy Devin Haney ellen szeretne küzdeni és a Golden Boy Promotions igazgatója, Eric Gomez azt mondja, hogy ez lesz a végső teszt a fiatal tehetségnek. Ha legyőzi Linares-t jöhet egy komoly címmeccs.

A könnyűsúly most igencsak felpezsdült, nagyon jó bunyósok vannak az élmezőnyben. Egyrészt ott van, a WBO/WBA Super/WBC Franchise bajnok Vasyl Lomachenko és az IBF bajnok Teofimo Lopez, akik valószínűleg május 30-án fognak címet egyesíteni és valamelyikük a súlycsoport vitathatatlan bajnoka lehet. Valamint Luke Campbell áprilisban ismét megküzdhet az üresen álló WBC bajnoki címért Javier Fortuna ellen. Rajtuk kívül pedig ott van még a WBA (rendes) bajnok Gervonta Davis, aki nemrég lépett fel nagypehelysúlyból és egyből szerzett egy világbajnoki címet itt is. És akkor még nem beszéltünk a szintén rendkívül tehetséges Devin Haney-ről, aki egy rövid ideig a WBC bajnoka volt, de sérülés miatt most „Champion in Recess” státuszban van, vagyis, ha felépül egyből megküzdhet az aktuális WBC bajnokkal. Ehhez a díszes társasághoz tartozik Garcia és Linares is. A felsorolt bunyósok a Boxrec ranglistáján mind a top 10-ben vannak és bármelyik párosítás izgalmas lehet a rajongóknak.

Komment