Jorge Linares kiütéssel mutatkozott be kisváltósúlyban, három menetig bírta Cotto

Tegnap este súlycsoportot váltva, kisváltósúlyban tért vissza a szorítóba a venezuelai Jorge Linares (45-4; 28 KO). Linares korábban három súlycsoportban is világbajnoki címig jutott és azután lépett egy súllyal feljebb, hogy májusban vereséget szenvedett Vasyl Lomachenko-tól és elveszítette WBA könnyűsúlyú világbajnoki címét.

Linares korábban elmondta, hogy ezzel a vereséggel koránt sincs vége a karrierjének, ismét világbajnok akar lenni kisváltósúlyban is. Ehhez az első lépésen már túl is van. Tegnap Abner Cotto (23-4; 12 KO) ellen lépett szorítóba a Golden Boy Promotions által szervezett gálán a kaliforniai Indio-ban.

Az első menet még az „ismerkedésről” szólt, majd a másodikban már magasabb fokozatra kapcsoltak és Linares egy jobb horoggal padlóra is küldte Cotto-t a menet második felében. A puerto rico-i bunyós ekkor még fel tudott állni, de a harmadik menet már a mérkőzés végét jelentette számára. A harmadik menetben már nem bízott semmit a véletlenre a korábbi világbajnok, a menet első percének végén megint padlóra küldte Cotto-t. Ismét számolni kellett Cotto-ra, látszott rajta, hogy nem teljesen tudja, hol is van, de a mérkőzésvezető még tovább engedte. Ezután Linares nem kegyelmezett letámadta ellenfelét, aki kicsit érthetetlen módon megállt és várt a bíróra, talán mélyütést akart reklamálni, de mivel a bíró nem jelzett Linares nem állt meg és a kötélnek szorítva megsorozta Cotto-t. Majd mindketten a földre estek, Cotto magával rántotta Linares-t. A puerto rico-i alig tudott felállni, nem tudta folytatni a küzdelmet. Így a harmadik menetben KO-val nyerte meg első kisváltósúlyú mérkőzését Linares.

Linares számára mindenképp egy önbizalom növelő, jó bemutatkozás volt új súlycsoportjában. Igaz, hogy Cotto nem egy Lomachenko szintű ellenfél volt, így messzemenő következtetést nem lehet levonni, de Linares-ben minden bizonnyal van még pár jó meccs, akár még egy újabb világbajnoki cím is.

A Linares – Cotto mérkőzés 1 óra 56 perctől kezdődik.

Komment