Pacquiao kiállna Lomachenkoval és egy Mayweather elleni visszavágóban is reménykedik

A nyolc különböző súlycsoportban világbajnok Manny Pacquiao (59-7-2; 38 KO) úgy tűnik, hogy hosszútávra tervez és nem szeretne egyelőre visszavonulni.  Már korábban is szó volt egy Pac Man – Loma meccsről és Pacquiao most újból kijelentette, hogy szívesen megküzdene az újdonsült WBA könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko-val (11-1; 9 KO) a világbajnoki címéért. Lomachenko múlt szombaton lett harmadik súlycsoportjában is világbajnok miután tíz menetben megverte a venezuelai Jorge Linares-t.

Pacquiao jelenleg váltósúlyban bunyózik, következő mérkőzését július 15-én vívja az argentin Lucas Martin Matthysse (39-4; 36 KO) ellen a WBA váltósúlyú címéért. Pacquiao 2008-ban lépett utoljára ringbe könnyűsúlyban, akkor David Diazt legyőzve szerezte meg a WBC könnyűsúlyú világbajnoki övét. Ennek ellenére Pac Man hajlandó lenne vissza fogyasztani könnyűsúlyra, ugyanis ebben a súlycsoportban képzelte el a Lomachenko elleni meccset. Óriási kihívás lenne a közel negyven éves legenda számára, hogy két súlycsoportot visszalépjen, de szerinte teljesíteni tudja. Bob Arum, a Top Rank tulajdonosa is támogatná ezt a küzdelmet még az idén télen, de minden attól függ, hogy Pacquiao tud-e győzni Matthysse ellen, aki szeretné nyugdíjba küldeni a filippínó sztárt, illetve, hogy Lomachenko megveri-e Ray Beltrant augusztusban. Arum mondjuk nem erőltetné a könnyűsúlyt, szerinte a félúton lévő kisváltósúlyban kellene találkozniuk.

Pacquiao nem aprózza el és egyúttal bejelentette azt is, reméli most, hogy Floyd Mayweather Jr. visszatér a nyugdíjból akár össze is jöhet egy visszavágó közöttük. Mayweather MMA-s tervei kapcsán nyilatkozta Pacquiao, hogy szerinte egy McGregor elleni visszavágón nem sok esélye lenne Mayweather-nek az octagonban, viszont ő szívesen megküzdene vele a ringben, hogy revánsot vegyen 2015-ös vereségéért.

Komment