Hughie Fury arra készül, hogy Povetkin legyőzésével bebizonyítsa, hogy a nehézsúly élvonalába tartozik

Fotó: Hughie Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

A hétvégi Lomachenko – Campbell gálán, Londonban kerül sor Hughie Fury debütálására a Matchroom Boxing-nál. A hónap elején jelentették be, hogy Tyson Fury unokaöccse, Hughie az Eddie Hearn vezette Matchroom Boxing-nál folytatja és már az augusztus 31-i gálán be is mutatkozik az „istállónál”. Valószínűleg ezt a meccset is láthatjuk majd szombat este.

Hughie Fury (23-2; 13 KO) nem ilyed meg a kihívásoktól, fiatal kora ellenére már volt világbajnoki kihívó Joseph Parker ellenében és küzdött az IBF eliminátori címéért is a bolgár Kubrat Pulev-vel. 23 győzelme mellett eddig mindössze ez a 2 veresége volt. Szombaton pedig a rutinos, sok kemény csatát megélt Alexander Povetkin ellen fog küzdeni, aki minden bizonnyal nehéz ellenfél lesz a számára. Viszont annál nagyobb súlya lesz a győzelmének, ha az ő kezét emelik végül a magasba. Így vélekedik Fury is, szerinte nagy kockázatot vállal azzal, hogy Povetkin ellen fog bunyózni, de így bizonyíthatja, hogy a nehézsúly élvonalába tartozik. A legjobbak közé akar tartozni, ezért a legjobbakkal akar küzdeni. Természetesen világbajnok akar lenni és új promótere, Eddie Hearn szerint Povetkin legyőzése egy jó lépcsőfok ehhez.

Povetkin (34-2; 24 KO) biztos nem fogja könnyen adni magát. Legutóbb majdnem egy évvel ezelőtt láthattuk utoljára szorítóban, akkor az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki övekért küzdött Anthony Joshua ellen. Az orosz kikapott ugyan, de azért okozott pár kellemetlen pillanatot Joshua-nak. Povetkin már benne van a korban, nemsokára kereken 40 éves lesz, így természetesen már túl van a fénykorán, de még mindig veszélyes ellenfél. Ezért is lehet komoly skalp Hughie Fury-nak, ha letudja győzni, mert Povetkin, az 40 évesen is Povetkin, aki 14 éves profi pályafutása alatt 36 meccséből csak kettőt veszített el. Ráadásul ezt a kettőt két világbajnok, Wladimir Klitschko és Anthony Joshua ellen.

Komment