Magyar Kinga és Tóth László is ringbe lép az I. West Hungarian Fight küzdősport gálán

Október 28-án, vasárnap a Növényi Sportakadémia SE küzdősport gálát szervez a soproni Novomatic Arénában. A gála a különböző küzdősportok iránt érdeklődök számára igazi csemege lesz, mert az egész napos rendezvényen Grappling, MMA, K-1, Muay Thai és profi ökölvívó mérkőzések is lesznek. A gála záró etapjában kaptak helyet a profi ökölvívók, akik este 18:00 órától lépnek majd szorítóba.

Ökölvívás szempontjából az egyik legkomolyabb mérkőzésen a nemrégiben váltósúlyú Magyar bajnoki címet szerző Tóth László (26-4-1; 18 KO) lép majd szorítóba a fiatal Rózsás Gyula (6-6-1; 4 KO) ellen. Tóth már számos nemzetközi övvel büszkélkedhet többek között az IBF Interkontinentális váltósúlyú bajnoka és a WBF Nemzetközi bajnoka is volt. Most pedig a megüresedett UBO Interkontinentális bajnoki címet szeretné begyűjteni.

Az est folyamán egy női mérkőzést is láthatnak majd a helyszínre kilátogatók. A Global Sport Event kiváló kisváltósúlyú ökölvívója, Magyar Kinga (5-4; 0 KO) is ringbe lép Sopronban, hogy ismét bizonyítson. Kinga az idei évben megállíthatatlannak tűnik, már négy mérkőzése volt 2018-ban és mindet megnyerte. Augusztusban pedig WBL Európa-bajnoki címét is megszerezte. Kinga célja, hogy a jövő év folyamán világbajnoki címért bunyózhasson az Egyesült Államokban és ezért a célért mindent meg is tesz, például igyekszik minél több mérkőzésen bizonyítani. Vasárnap egy debütáló szerb hölgy, Danka Matijasevic ellen bizonyíthat.

A gála további ökölvívó mérkőzései:

  • Kutasi György (2-10; 0 KO) – TBA – nehézsúlyú mérkőzés
  • Bartus Ferenc (3-2; 2 KO) – Rafael József (0-4; 0 KO) – nehézsúlyú mérkőzés
  • Somogyi Bence (debütáló) – Bognár Krisztián (debütáló) – könnyűsúlyú mérkőzés

Komment