November 2. Las Vegas: Canelo VS Kovalev – WBO félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Már csak pár nap van hátra Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) és Sergey Kovalev (34-3-1; 29 KO) csatájáig, amikor is Canelo megpróbál negyedik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerezni. A mexikói sztár már tavaly is kisebb megdöbbenést okozott, amikor nagyközépsúlyban lépett szorítóba a WBA (rendes) bajnok Rocky Fielding ellen. A győzelme viszont nem volt meglepő, könnyű és egyértelmű győzelmet aratott Fielding felett és lett nagyközépsúlyban is világbajnok. Egy Kovalev elleni meccset pedig már akkor is emlegetett a mexikói, hogy szívesen megküzdene vele. Majd hosszas egyeztetés után elsőre nem tudtak megállapodni, így Kovalev-nak előbb címet kellett védenie Yarde ellen, Canelo pedig kihagyta a „szokásos” szeptemberi csatáját, hogy megvárja az oroszt. Így most hétvégén, ottani idő szerint november 2-án sor kerülhet a meccsre Las Vegas-ban.

Sokan azzal „vádolják” Canelo-t, hogy szándékosan a leggyengébb világbajnokot választotta ki félnehézsúlyban, ahogy tette azt nagyközépsúlyban is, hogy világbajnoki címet szerezzen. Tény, hogy Kovalev a legidősebb a jelenlegi félnehézsúlyú világbajnokok közül és túl van már a fénykorán, de azért okozhat még meglepetést. Bár a szakértők többsége és a fogadóirodák a mexikóit tartják esélyesebbnek Kovalev mióta új edzőjével dolgozik visszaszerezte WBO világbajnoki címét és egy alkalommal meg is védte. Bár egyik ellenfele sem volt Canelo szintjén.

Canelo már sokszor elmondta, hogy keresi a kihívásokat és történelmet akar írni. Tisztában van vele, hogy kockázatos lesz a Kovalev elleni meccs, de épp ez motiválja, hogy bizonyítsa, hogy képes legyőzni és képes egy újabb súlycsoportban is világbajnoki címet szerezni. A mexikói edzője is kemény meccsre számít, de meg van a taktika, hogyan győzzék le. Nemrég azt mondta, hogy a védekezésre, a testütésekre és a kontrákra helyezik a hangsúlyt, fontos, hogy Canelo irányítson és hibázásra kényszerítse Kovalev-ot.

A szakértők szinte egyöntetűen azt mondják, hogy testütésekkel tud nyerni Canelo, ha közel tud kerülni Kovalev-hoz, akkor nyert ügye van. Nyilván erre Kovalev-ék is készülnek. Kovalev edzője, Buddy McGirt szerint Canelo-t meg fogja lepni Kovalev kézsebessége és nem egy nagy ütésre apellálnak, Canelo-nak nem fekszik, ha valaki kombinációkkal támadja.

Komment