Nem lesznek ringlányok a Ruiz – Joshua 2 gálán

Fotó: PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik meg van az első „áldozata” a Szaúd-Arábiában rendezett nagyszabású bokszgálának, ahol Andy Ruiz Jr. és Anthony Joshua csapnak össze. A rendkívüli érdeklődést kiváltó visszavágóra most szombaton kerül sor a közel-keleti országban, ahol elég szigorú szabályok vonatkoznak a hölgyekre. Amikor bejelentették a meccs helyszínét sokan aggályaikat fejezeték ki, kiemelve elsősorban a nők helyzetét és a rájuk vonatkozó szigorú törvényeket.

Szaúd-Arábiában szigorúan szabályozzák, hogy a hölgyek milyen ruhát viselhetnek és szigorúan büntetik is, ha nem tartják be. Bár ezek a szabályok nem vonatkoznak a külföldi hölgyekre, de a helyi szokások tisztelete miatt a gála promóterei úgy döntöttek, hogy ezúttal nem lesznek lenge öltözetű, általában egy falatnyi bikinit viselő ringlányok, akik a menetek között körbe hordozzák a menetszámot jelző táblát.

A ringlányok már gyakorlatilag ugyanolyan hozzátartozói egy bokszmeccsnek, mint a bíró vagy az ökölvívók. Azért nélkülük is lehet bunyózni, de mégis természetes, hogy ott vannak. Még a kisebb gáláknak is elengedhetetlen résztvevői. Arról nem szólnak a hírek, hogy helyette férfiak hordják-e körbe a táblát vagy milyen más megoldás lesz. Például Amir Khan júliusi, szintén Szaúd-Arábiában tartott meccsén volt ringlány, de egész testét ruha fedte, nem bikiniben volt. Ez a részlet természetesen nem befolyásolja a meccs végeredményét, de egy apró érdekesség, ami a sajátos helyszín miatt alakult így.

Komment