Néhány info a Ruiz – Joshua visszavágóról: semleges bírákat akarnak, nem terveznek harmadik meccset és Ruiz fogyni akar

Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Most, hogy három nap alatt három különböző helyszínen tartanak sajtótájékoztatót az Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua visszavágó kapcsán, szinte óránként érkeznek friss hírek. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amit a napokban írtak róluk.

Tegnap New York-ban volt a sajtókörút második állomása, ahol Eddie Hearn elmondta, hogy semleges bírákat akarnak a december 7-i meccsre. Úgy állapodtak meg, hogy a szankcionáló testületek (IBO/IBF/WBO/WBA) választják ki közösen a pontozókat, a mérkőzésvezetőt pedig a Szaúd-Arábiai Bokszbizottság, aki nem lehet sem amerikai, angol. Emellett mindkét bunyós választhat egy-egy biztost, akik segíti a szaúdiak munkáját és nyilván felügyelik is őket. Konkrét neveket még nem neveztek meg, de Hearn szerint úgy lesz a felállás, hogy egy amerikai – egy angol és egy semleges pontozó vagy mindegyik semleges, de a mérkőzésvezető mindenképp semleges lesz.

Az is kiderült, hogy nincs a szerződésben záradék egy harmadik meccsről. Ruiz azt mondta, hogy nem tart rá igényt, mert biztos benne, hogy másodjára is megveri Joshua-t. AJ pedig azt mondta, ha ő nyer nem ad egy újabb lehetőséget Ruiz-nak.

A mexikói világbajnok testsúlya ismét téma volt. Annak ellenére, hogy Ruiz azt a tervezi, hogy kevesebb lesz a súlya a visszavágón, mint az első meccsen volt egyelőre inkább úgy tűnik felfelé mennek rá a kilók. Szaúd-Arábiában nemcsak sajtótájékoztatót tartottak, hanem egy promovideó forgatást is beiktattak, amin félmeztelenül szerepelt mindkét bunyós és hát ránézésre Ruiz gyűjtött még egy kis plusz súlyt magára, míg Joshua mintha kevésbé lett volna izmos, mint korábban.

A mexikói bajnok egyből kapott hideget-meleget a közösségi oldalakon, amire reagált is. De mindenkit megnyugtatott, ne aggódjanak a súlya miatt, a 268 fontos (kb. 122 kg) Ruiz is meg tudta verni Joshua-t és amúgy is fogyni akar, 255 font (kb.116 kg) a cél. Ahogy vége van a körútnak edzőtáborba vonul és most bőven lesz ideje felkészülni és a súlya is rendben lesz decemberre. Ja és szerinte a repüléstől felfújódott, úgyhogy ne foglalkozzanak azzal, hogy néz ki, azzal foglalkozzanak majd, hogy mit csinál a ringben Joshua-val.

Komment