Munguia győzelemmel mutatkozott be középsúlyban

Fotó: Jaime Munguia – PuzzlePix Fotóügynökség

A fiatal mexikói bunyósnak, Jaime Munguia-nak (35-0; 28 KO) nagy jövőt jósolnak, többen emlegetik úgy, mint Canelo utódját. Mindössze 21 évesen már világbajnoki címet szerzett nagyváltósúlyban, majd öt sikeres címvédés után tegnap éjjel bemutatkozott középsúlyban is. Texas-ban az ír Gary O’Sullivan (30-4; 21 KO) ellen lépett szorítóba és 35-re növelte meccsei és egyben győzelmei számát, ez volt a 28. kiütéses győzelme. Láthatóan jót tett Munguia-nak, hogy nem kellett fogyasztania, ez sokat kivett belőle korábban. Edzője Erik Morales is azt nyilatkozta, hogy ez a súly lesz az igazi Munguia-nak és nagy terveik vannak, sokra fogja vinni fiatal tanítványa.

Munguia jól bunyózott, meggyőző győzelmet aratott az ír bunyós felett, a 11. menetben TKO-val győzedelmeskedett. A 10. – 11- menetben rengeteg ütést bekapott O’Sullivan, majd a 11. menet vége előtt nagyjából 45 másodperccel az ír sarka be is dobta a törölközőt, de ezt a mérkőzésvezető nem vette észre, mert háttal állt, de pár másodperccel később már ő is jobbnak látta, ha beszünteti a küzdelmet.

A 11. menet:


A meccs után Munguia elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a ringben, jó meccs volt. Sokkal erősebbnek érezte magát, mint nagyváltósúlyban és szeretne rövid időben belül itt is világbajnoki címet szerezni, a középsúly legjobbjaival, Canelo-val, Charlo-val, Golovkin-nal akar küzdeni. Mivel korábban a WBO-nál volt világbajnok, ezért a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade a legesélyesebb, akivel legkorábban küzdhet világbajnoki címért.

Komment