Az MMA harcos Junior dos Santos kihívta a WBC világbajnok Deontay Wilder-t

Fotó: Deontay Wilder (b) – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi nehézsúlyú UFC bajnok Junior dos Santos a hétvégén lép ketrecbe Francis Ngannou ellen, de után szívesen kipróbálná magát ökölvívó ringben is. A WBC veretlen nehézsúlyú világbajnokát Deontay Wilder-t (41-0-1; 40 KO) szemelte ki magának a brazil MMA harcos.

A brazil elismerően nyilatkozott Wilder-ről, nagy bajnoknak tartja, aki nem ilyed meg a kihívásoktól és eddig szinte mindegyik ellenfelét kiütötte. Ugyanakkor szerinte képes lenne megverni a bokszvilágbajnokot a ringben, ökölvívó szabályrendszerben. Dos Santos szerint van egy pár hibája a világbajnok bokszolónak, amiket ki tudna használni és képes lenne legyőzni a „Bronz Bombázót”.

Fotó: Junior dos Santos – PuzzlePix Fotóügynökség

Dos Santos egyébként már korábban is kacérkodott a gondolattal, hogy egy ökölvívó világbajnok ellen tesztelje a boksztudását. Elmondása szerint 2012-ben kihívta Wladimir Klitschko-t, aki el is fogadta a kihívást, de végül nem lett a meccsből semmi.

Wilder elég elfoglalt mostanság, szeptember 28-án a kubai Luis Ortiz ellen lép szorítóba, majd a jövő év elején elvileg jön a Tyson Fury elleni visszavágó, de ki tudja akár sort keríthet egy dos Santos elleni meccsre is, ha van hozzá elég kedve, meg elég motivációja (értsd úgy, hogy eleget fizetnek érte).

Komment