Az MMA harcos Junior dos Santos kihívta a WBC világbajnok Deontay Wilder-t

Fotó: Deontay Wilder (b) – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi nehézsúlyú UFC bajnok Junior dos Santos a hétvégén lép ketrecbe Francis Ngannou ellen, de után szívesen kipróbálná magát ökölvívó ringben is. A WBC veretlen nehézsúlyú világbajnokát Deontay Wilder-t (41-0-1; 40 KO) szemelte ki magának a brazil MMA harcos.

A brazil elismerően nyilatkozott Wilder-ről, nagy bajnoknak tartja, aki nem ilyed meg a kihívásoktól és eddig szinte mindegyik ellenfelét kiütötte. Ugyanakkor szerinte képes lenne megverni a bokszvilágbajnokot a ringben, ökölvívó szabályrendszerben. Dos Santos szerint van egy pár hibája a világbajnok bokszolónak, amiket ki tudna használni és képes lenne legyőzni a „Bronz Bombázót”.

Fotó: Junior dos Santos – PuzzlePix Fotóügynökség

Dos Santos egyébként már korábban is kacérkodott a gondolattal, hogy egy ökölvívó világbajnok ellen tesztelje a boksztudását. Elmondása szerint 2012-ben kihívta Wladimir Klitschko-t, aki el is fogadta a kihívást, de végül nem lett a meccsből semmi.

Wilder elég elfoglalt mostanság, szeptember 28-án a kubai Luis Ortiz ellen lép szorítóba, majd a jövő év elején elvileg jön a Tyson Fury elleni visszavágó, de ki tudja akár sort keríthet egy dos Santos elleni meccsre is, ha van hozzá elég kedve, meg elég motivációja (értsd úgy, hogy eleget fizetnek érte).