A WBC azt szeretné, ha a Wilder-Fury meccs győztese megküzdene Joshua-val

Fotó: Mauricio Sulaiman – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC elnöke Mauricio Sulaiman szerint a szervezet elsődleges céljának tekinti, hogy sikerüljön tető alá hozni a megállapodást és végre sor kerüljön a címegyesítő mérkőzésre. Mint ismeretes a nehézsúlyú WBC világbajnok Deontay Wilder (40-0; 39 KO) és az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua (22-0; 21 KO) március óta próbálnak megállapodni a címegyesítő mérkőzésről, de egyelőre sikertelenül. A WBC is igyekszik előmozdítani, hogy végre megállapodjanak. Előbb azonban ki kell várni a december 1-jei Deontay Wilder – Tyson Fury (27-0; 19 KO) mérkőzést és a győztesnek kellene megküzdenie AJ-vel.

Sulaiman szerint a WBC éves gyűlésén, Ukrajnában egyértelmű döntést hoztak arról, hogy ennek a meccsnek a közeljövőben meg kell történnie. Wilder az AJ-vel való huzavona miatt március óta nem lépett ringbe, Fury ellen pedig önkéntes címvédésre kerül majd sor decemberben. A WBC pedig elrendelte, hogy a győztesnek ki kell állnia Joshua ellen. Ez azonban nemcsak a WBC-n múlik, a két bunyósnak is meg kell állapodnia.

Így a WBC részéről akár már jövő áprilisban sor kerülhet a címegyesítésre a londoni Wembley-ben. Joshua promótere, Eddie Hearn is gőzerővel dolgozik, hogy megállapodjanak ebben, de Wilder menedzsmentje nem hajlandó addig tárgyalni, amíg le nem zajlik a decemberi mérkőzés, ami érthető is. Remélhetőleg még az idén sikerül megállapodniuk, különben más ellenfél után kell néznie Joshua-nak.

Sulaiman azt is elmondta, ha nem sikerül megállapodni Joshua-val, akkor viszont Dominic Breazeale (19-1; 17 KO) ellen kell megvédenie a címét Wilder-nek (vagy épp Fury-nak, ha ő nyer). Breazeale a kötelező kihívó a WBC-nél, aki 2018-ban épp azért nem volt túl aktív, mert Wilder-re várt. Tehát december 1-je után sok minden el fog dőlni, de az biztos, hogy a WBC legfontosabb célja, hogy végre megállapodjanak a Wilder (vagy Fury) – Joshua meccsben.

Komment