Red Flash – hogy még gyorsabb legyél

Hogy mi különböztet meg egy nagyon ügyes hobbistát és egy világbajnokot? Néha bizony csak néhány századmásodperc! Ha edzőként a tökélyre akarod fejleszteni a felszerelésedet és a tanítványaid teljesítményét, akkor pontos adatokra lesz szükséged. A Red Flash erre nyújt egy kiváló alternatívát, ugyanis a termék 0.01 másodperces pontossággal méri a reakció időt!

Gyakorló edzők, és sportolók tisztában vannak az alapvető motorikus képességekkel, és azok fejlesztési lehetőségeivel, és mindenki számára világos, hogy a gyorsaság fejlesztése a legnagyobb kihívás. Viszont a mai felfokozott küzdelemben, ahol egy-egy siker tized, ill századmásodperceken múlhat, „a jó edzői szem” már nem minden esetben elegendő.

Valljuk azt, hogy amit nem tudok objektíven mérni, annak fejlesztése is sokkal nehezebb feladat. Bár sokan idegenkedünk tőle, szükség van számokra, értékekre, hogy a fejlődés üteme (iránya) mérhető, kimutatható, számszerűsíthető legyen. A mi termékeink, a küzdősportolók reakció idejének, mozgás és mozdulatgyorsaságának fejlesztését hivatottak elősegíteni.

A sportolónak – ugyanúgy, mint a valós küzdelmekben -, egy vizuális ingerre kell a legrövidebb idő alatt ütéssel, rúgással reagálnia. Fontos megértenie a felhasználónak, hogy az előre nem kiszámítható időközönként felvillanó fényjelzés, szimbolizálja az igazi küzdelemben kialakuló szabad ütő felületeket. Amennyiben erre a jelre gyors és egyre gyorsabb reakciót sikerül adni, akkor a versenyhelyzetben is könnyebben ki tudjuk használni az adódó pillanatnyi lehetőségeket.

Termékeink ennek a nehezen fejleszthető képességnek a javítására adnak az edzők és sportolók számára egy olyan segítséget amire a mérhető eredmények tükrében bátran és objektíven támaszkodhatnak.

A Red Flash fali ütőpajzs lehetővé teszi az önálló munkavégzést az ütésgyorsaság fejlesztésében, hiszen fix helyen rögzítve tudjuk az általunk kitalált, vagy edzőnk által megszabott munkát végezni.

A Red Flash kézi ütőpajzs páros gyakorlási lehetőséget biztosít a sportolóknak. A kézi ütőpajzs lehetővé teszi a valódi küzdelemhez hasonló mozgás szituációk gyakorlását. A partner (edző) folyamatosan imitálhatja a támadó ill. védekező ellenfél mozgásmintáját, feltartó ütésekkel kényszerítve a sportolót a megfelelő távolság ill. védekezés megtartására.

A Red Flash rúgópajzs páros gyakorlási lehetőséget biztosít a sportolóknak. A rúgópajzs lehetővé teszi a valódi küzdelemhez hasonló mozgás szituációk gyakorlását. A partner (edző) folyamatosan imitálhatja a támadó ill. védekező ellenfél mozgásmintáját, feltartó ütésekkel, rúgásokkal kényszerítve a sportolót a megfelelő távolság ill. védekezés megtartására.

Működése: Bekapcsolás után választhatunk, hogy hány ütésből álló sorozatot (10-20-30-40-50) szeretnénk végrehajtani. A kiválasztás után néhány másodpercen belül elindul a program, a led fény előre nem kiszámítható időközönként (0,5-5 mp között) fog felvillanni. Erre a fényjelre kell a legrövidebb idő alatt ütéssel (rúgással) reagálni. A célfelület a logóval ellátott rész, amit a megfelelő erejű ütéssel kell elérni, aminek hatására a led kialszik. Amennyiben az ütés túlságosan gyenge, vagy nagyon pontatlan, elképzelhető, hogy az eszköz nem érzékeli, a led nem alszik ki. Ebben az esetben egy pontosabb, erősebb ütéssel javíthatunk. A led kioltása után a következő felvillanásra várunk-reagálunk … és így tovább. A beépített elektronika mutatja az egyes ütések idejét, majd a sorozat befejeztével kiírja az ütéseink átlagidejét. A széria végén a programgomb egyszeri megnyomásával új sorozatot kezdhetünk.

„Amit nem tudok mérni, azt nem tudom fejleszteni sem!”

További információk: redflash.hu

Komment