Mike Tyson üzent Joshua-nak

Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Joshua június 1-jei, Andy Ruiz Jr.-tól elszenvedett veresége megdöbbentette a bokszvilágot. Nagyon kevesen lehettek, akik Ruiz győzelmére fogadtak. Szinte egyöntetűen esélytelennek tartották, de ő rácáfolt mindenkire. Négyszer küldte padlóra az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnokot és elvette az öveit. Joshua veresége kapcsán sokaknak az 1990-es Mike Tyson – James Douglas meccs jut eszébe, Tyson akkori veresége legalább akkora meglepetés volt, mint Joshua mostani veresége.

AJ veresége kapcsán már több bokszlegenda is megszólalt, mint például George Foreman vagy Lennox Lewis. Most pedig a már említett Mike Tyson, minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka is elmondta a véleményét a vereség és a visszavágó kapcsán.

Tyson szerint Joshua-nak rendet kell tennie a fejében, mert csak így nyerheti meg a visszavágót. Szerinte hibázott, veszített ez van, de ezzel még nincs vége. Joshua-t már a pénz nem motiválja, hisz keresett már eleget, ha győzni akar a visszavágón, akkor meg kell találnia a motivációját, hogy miért küzd, mi a fontos neki? A családja, a gyerekei? Hinnie kell saját magában, le kell küzdje a démonjait és újra bajnok lesz. El kell vonuljon és tegye rendbe a gondolatait.

Joshua sok féle tanácsot kapott már Ruiz-zal kapcsolatban, sokak szerint nem kéne elsietnie ezt a visszavágót, de ő szeretné még az idén visszaszerezni az öveit. Konkrét dátum és helyszín még nincs, de valószínűleg ismét a New York-i Madison Square Garden-ben lehet a visszavágó november-december környékén.

Komment