Fury: Én állok ki Wilder-el, mert Joshua gyáva hozzá

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – Europress Fotóügynökség

Az elmúlt napok hírei szerint egyre közelebb a végleges megállapodás a nehézsúlyú WBC világbajnok Deontay Wilder (40-0; 39 KO) és a korábbi IBF, IBO, WBA (Super), WBO világbajnok Tyson Fury (26-0; 19 KO) között. Viszonylag rekord gyorsasággal sikerült megállapodniuk (bár még aláírt szerződés nincs), ahhoz képest, hogy Wilder már hónapok óta egyezkedik a jelenlegi IBO, IBF, WBA (Super), WBO világbajnok Anthony Joshua-val. Az egyezkedéseket nagyban elősegítette, hogy Fury hajlandó az Egyesült Államokba utazni, hogy megküzdjenek, illetve van egy közös vonásuk is, mindketten szeretik gyávának nevezni Joshua-at. Bár mondjuk Fury azért Wilder-nek is odaszólt párszor, de ha minden igaz akkor a ringben is eldönthetik, hogy ki a jobb.

A tervek szerint még idén decemberben összejöhet a meccs, addig is Fury-nak még van egy jelenése, augusztus 18-án Francesco Pianeta (35-4-1; 21 KO) ellen. Fury idén júniusban tért vissza Sefer Seferi ellen egy majdnem három éves szünet után. Első ellenfele egy cirkálósúlyú, középszerű bunyós volt, a következő, Pianeta már egy fokkal komolyabb, legalábbis testalkatban már közelebb áll Fury-hoz. Fury visszatérésekor még azt nyilatkozta a promótere, Frank Warren, hogy szépen apránként akarja felépíteni Fury visszatérését és a cél, hogy ismét világbajnok legyen. Ehhez képest kicsit nagy lesz az ugrás Seferi és Pianeta után Deontay Wilder.

Fury a brit ökölvívás hősének gondolja magát, aki elutazik az USA-ba, hogy a gyáva Anthony Joshua helyett megvédje a britek becsületét.

„Vissza kellett térnem, hogy a brit ökölvívást visszahelyezzem a térképre, mert jelen pillanatban nevetség tárgya vagyunk. Egész Amerika nevet rajtunk. A Cigány Király három év szünet után visszatér, hogy legyőzze a legnagyobb harcosokat.”

Szóval hiába Joshua világbajnoki címei és, hogy jelenleg ő a #1 a nehézsúlyúak között, Fury szerint csak egy gyáva alak, aki nem mer kiállni Wilder-el és majd ő, vagyis Fury lesz a hős, aki viszont egészen Amerikáig képes elmenni Wilder-ért.

A körítés végülis lényegtelen, az a fontos, hogyha tényleg összejön a Wilder – Fury meccs az a bokszrajongók számára mindenképp jó lesz, biztos, hogy egy látványos csata lesz belőle. Ez a meccs igazi megmérettetés lesz Fury-nak, hogy milyen formában van, és ki tudja még akár meg is lepheti Wilder-t. David Haye korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok szerint a „régi” Fury meg tudta volna lepni Wilder-t, a mostaniban már nem biztos.

Komment