Michael Buffer: „Ez a lineáris cucc ostobaság, Fury nem lehet lineáris bajnok, mert Klitschko sem volt az!”

Fotó: Michael Buffer – PuzzlePix Fotóügynökség

Michael Buffer, a híres ringspeaker nincs egyedül azzal a véleményével, hogy Tyson Fury (29-0-1; 20 KO) lineáris bajnoki címmel való büszkélkedése egy hülyeség. Szerinte teljesen alaptalan, amit Fury mond, mert már Wladimir Klitschko sem volt az. Fury arra hivatkozik, hogy 2015-ben megverte Klitschko-t és elvette az öveit, utána pedig ő nem vereség miatt veszítette el, hanem elvették/visszaadta őket. Buffer szerint Lennox Lewis volt az utolsó igazi lineáris bajnok, őt kellett volna megvernie Fury-nak ahhoz, hogy ezzel a „címmel” büszkélkedjen. Wladimir Klistchko sosem birtokolta mind a négy nagy szervezet övét, mert amikor az IBF/WBO/WBA bajnoka volt, akkor a testvére Vitali volt a WBC bajnoka, így lineáris bajnok sem volt.

Buffer szerint egyébként Klitschko sosem parádézott azzal, hogy ő lineáris bajnok lenne, sosem lett bemondva a meccsei előtt, amikor felsorolták a címeit. Ez Fury „rögeszméje”, ő saját magát és most már mások is lineáris bajnoknak nevezik. Az ESPN így harangozza be a „Cigány Királyt”, nyilván a Top Rank kérésére és ezzel csak összezavarják a rajongókat.

A ringspeaker szerint mindenki azt reméli, hogy a Wilder – Fury visszavágó győztese végre megküzd Anthony Joshua-val és akkor tényleg lesz egy vitathatatlan bajnok, aki az igazi lineáris bajnok lehet. Számára mindegy, hogy Wilder vagy Fury nyer, aki nyer, az nyer, de nagyon várja már a meccset. Ez egy óriási csata lesz, a történelem legnagyobb meccse lehet. Wilder óriási ütőereje és Fury képességei és személyisége miatt egy nagyon jó meccsre számít.

Komment