Mayweather szerint Spence szétrúgja Mikey Garcia se**ét!

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – Europress Fotóügynökség

A korábban öt súlycsoportban is világbajnoki címig jutó, jelenleg pedig promóterként dolgozó Floyd Mayweather Jr. is megszólalt a Garcia – Lomachenko – Spence hármas kapcsán. Mostanában attól hangos az amerikai szaksajtó, hogy Mikey Garcia (39-0; 30 KO), jelenlegi könnyűsúlyú világbajnok a nála két súlycsoporttal feljebb bunyózó Errol Spence Jr-t (24-0; 21 KO) szemelte ki magának. Garcia már a július 28-i Robert Easter Jr. feletti győzelme előtt is többször nyilatkozta, hogy legközelebb a váltósúlyú IBF világbajnok Spence ellen akar küzdeni, amire egyébként Spence is hajlik.

Többen is szóvá tették neki, hogy talán túl nagy falat lenne Spence a számára és inkább az ukrán könnyűsúlyú világbajnok Lomachenko-t kéne választania. Garcia azonban hajthatatlan, azt mondta, hogy számára a kihívás a fontos, és csak azért is kiáll Spence-el, mert mindenki azt mondja, hogy nem tudná megverni. Floyd Mayweather Jr. is elmondta a véleményét a Garcia – Spence meccs kapcsán, ő sokkal szívesebben látná Garcia-t Lomachenko ellen. Megérti ugyan Garcia céljait, hogy számára az a legfontosabb, hogy a legjobbakkal álljon ki, de szerinte Spence fog győzni. Spence kemény, erős harcos, aki szét fogja rúgni Garcia se**ét. Mayweather szerint a Lomachenko elleni meccs sokkal könnyebb lenne Garcia-nak. „A Linares elleni meccsen mindenki láthatta, hogy Loma sem sérthetetlen, sikerült Linares-nek padlóra küldenie. A bokszban bármi megtörténhet.”

Még ha Garcia akarná is a Loma elleni meccset a szervezés nem lenne egyszerű. Garcia Al Haymon-al dolgozik együtt és a Showtime közvetíti a mérkőzéseit, míg Lomachenko a Top Rank-el dolgozik és kizárólag az ESPN-en szerepel. Tovább nehezíti a dolgokat, hogy Garcia-nak korábban komoly jogi vitája volt a Top Rank-el és perre is mentek, hogy megszüntessék a közös együttműködést. Ilyen szempontból könnyebb a Spence elleni meccs, mert ő szintén Al Haymon-al és a Showtime-al dolgozik együtt.

Komment