Kovalev promótere szerint még nem vonul vissza az orosz

Fotó: Sergey Kovalev – Europress Fotóügynökség

Vasárnap beszámoltunk róla, hogy Sergey Kovalev (32-3-1; 28 KO) kiütéses vereséget szenvedett a kolumbiai kihívójától, Eleider Alvarez-től (24-0; 12 KO) és ezzel elveszítette WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét. Kovalev a vereséget követő sajtótájékoztatón nem is vett részt, kórházba ment kivizsgálásra.

Kovalev korábban az IBF, WBO és a WBA (Super) félnehézsúlyú világbajnoka is volt, de Andre Ward 2016. novemberében elvette tőle az öveit, majd Kovalev a visszavágón is vereséget szenvedett Ward-tól. Ezt követően sokan úgy gondolták, hogy vége Kovalev karrierének, de az orosz nem adta fel és következő meccsén visszaszerezte WBO övét, ami időközben megüresedett Ward visszavonulását követően. Idén márciusban sikeresen meg is védte a címét Igor Mikhalkin ellen, de Alvarez-el már nem boldogult, a hetedik menetben háromszor is padlóra került és nem tudta folytatni a mérkőzést.

A vereségét követően újból felcsendültek a visszavonulását firtató megjegyzések és javaslatok. Kovalev még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, de promótere Kathy Duva igen. Duva szerint az Alvarez meccs szerződésében volt egy visszavágóval kapcsolatos záradék, tehát esélye van Kovalev-nak visszaszerezni a címét. Duva azt is elmondta, hogy egyelőre nem tudja mikor fog erre sor kerülni, időt ad bunyósának, hogy kipihenje magát és döntsön a visszavágóval kapcsolatban. Elméletben akár a december 8-i dátum esélyes lehet, mert az HBO szabadon tartotta azt az estét egy esetleges Kovalev – Bivol címegyesítő mérkőzésre, de erre ugye nem fog sor kerülni. Valószínű azonban, hogy ez túl korai időpont lenne Koavlev-nak, aki most amúgyis 90 napos orvosi felfüggesztést kapott a kiütés miatt. Amennyiben a visszavágóra később kerül sor, akkor viszont már Kanada lesz a helyszín, ahol Alvarez jelenleg él.

Tehát egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a promóter asszony szerint még nem fog visszavonulni a korábbi világbajnok, de hogy mikor próbálja meg visszaszerezni a címét azt még nem tudni. Egyébként Duva azt is elmondta, hogy szerinte Kovalev fizikális felkészülésével volt a baj, nem volt megfelelő kondicionális állapotban, ezért változtatni kell a felkészülésén, modernebb edzéstervre van szükség.

Komment