Március helyett áprilisban lép szorítóba Klasz Árpi, de két övért is bunyózik

Klasz Árpi (Fotó: BOX TV)

Az eredeti tervek szerint március 28-án lépett volna szorítóba legközelebb a kiváló magyar ökölvívó Klasz Árpi (11-0; 10 KO). Sajnos az élet közbe szólt és családi tragédia miatt ezt a mérkőzést el kell halasztani. Az új tervek szerint április 18-án, a Madárfészek Ökölvívó Akadémián tartott gálán lép legközelebb szorítóba. Az ellenfél személye nem változott, a rutinos fehérorosz Siarhei Khamitski (32-19-3; 14 KO) ellen küzd majd, ráadásul két szervezet övéért. A nagyközépsúlyú GBF világbajnoki címért és az UBO Interkontinentális bajnoki címért.

Árpi elmondta a BOX TV-nek, hogy nagyon várja már a mérkőzést és nagyon örül neki, hogy két övért is küzdhet itthon, hazai közönség előtt. Legutóbbi meccsén már megszerezte az UBO szervezet Nemzetközi bajnoki címét, szintén egy külföldi ellenféllel szemben. Most pedig komolyabb a tét, ami plusz motivációt jelent számára. Óriási bizonyítási vágy van benne, sokat vár magától a meccsen. Ez egy 12 menetre kiírt mérkőzés, de mindenképp idő előtti kiütéses győzelemre számít!

A felkészülését Berki Ferenc segíti, akivel nagyon jól megtalálták a közös hangot, jól megy a közös munka és érzi a fejlődést. Legutóbb sem okozott neki gondot végig bokszolni a 10 menetet, de azt mondja, hogy a mostani edzésmunkával biztos, hogy nem lesz probléma a 12 menet (ha egyáltalán végig megy).  

Nagyon köszöni a szervezésben való közreműködést Belinszky Krisztinának és Kiss Zoltán Jánosnak (Totó). Illetve szeretne köszönetet mondani két barátjának T. Csabának és M. Richárdnak, akiknek a segítsége nélkül ez a gála nem jöhetett volna létre.

Árpi korábbi meccs videói:

Klasz Árpi – Bernard Donfack
Klasz Árpi – Fekete László
Klasz Árpi – Orsós Attila

Komment