Görbics Gábor lemondta a Klasz Árpi elleni meccset, de Klasz így is bunyózni fog október 26-án

Klasz Árpi (Fotó: BOX TV)

Görbics Gábor óriási meglepetést okozott a magyar bokszrajongóknak, amikor tegnap este közösségi oldalán bejelentette, hogy nem lép szorítóba Klasz Árpi ellen október 26-án. Hisz tegnap napközben még úgy tudtuk, hogy egy héttel később ugyan, mint a meghirdetett időpont, de meg lesz tartva a meccs.

A kialakult helyzetről megkérdeztük mindkét ökölvívót:

Görbics Gábor elmondta, hogy valóban nem lép szorítóba, de nem arról van szó, hogy megfutamodott volna, hanem arról, hogy az időpont nem megfelelő:

„Nagyon kemény K-1 meccsem volt múlt hétvégén egy kínai bunyós ellen, kevés lenne két hét arra, hogy regenerálódjak és a bokám is megsérült. Én úgy akarok kiállni az Árpival, hogy 100%-os állapotban vagyok. Viszont a karrierem szempontjából nagyon fontos volt a múlt hétvégi meccs. Ez az ellenségeskedés, ami most zajlik a közösségi oldalon nagyon nem tetszik. Pár hónappal ezelőtt, amikor az Árpi kérte, hogy halasszuk el a mérkőzést, mert Németországban lenne egy címmeccse én beleegyeztem. Most én is ugyanezt kértem. Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem akarok megküzdeni vele, hanem azt, hogy ez a mostani időpont nem jó. November végén-december elején lesz a kick-box világbajnokság, amin részt veszek. Ez egy nagyon komoly megmérettetés, ahol szerintem éremre is esélyes vagyok, ez most jelenleg a legfontosabb. Utána jöhet az Árpi elleni meccs is. Én a múlt heti meccs után jeleztem a Totónak, hogy nem tudom vállalni az október 26-át. Nem akarok sérülten oda állni, de december vége-január elején meg lehetne tartani.”

Klasz Árpi véleményét a helyzetről a videóban tudjátok megnézni:

Komment