Kovalev Oroszországba vinné a Yarde elleni meccset

Sergey Kovalev WBO félnehézsúlyú világbajnok.
Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Nem sokkal azután, hogy az orosz Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) visszaszerezte Eleider Alvarez-től a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét, el is rendelte a szervezet a kötelező címvédést. Kovalev-nak a fiatal angol Anthony Yarde (18-0; 17 KO) ellen kell megvédenie frissen visszaszerzett övét. A veretlen Yarde már 2017 ősze óta a WBO Interkontinentális bajnoka és jelenleg a #1 a WBO félnehézsúlyú ranglistáján.

Yarde már többször kihívta az oroszt és most végre lehetőséget is kap, már csak meg kéne egyeznie a két bunyós menedzsmentjének. Egyelőre nem sikerült közös nevezőre jutnia Kathy Duva-nak és Frank Warren-nak. Ugyanis Kovalev promótere, Kathy Duva (és vélhetően az orosz világbajnok is) azt szeretné, ha Oroszországban kerülne sor a meccsre. Viszont Yarde menedzsere azt nyilatkozta, hogy ők ezt nem szeretnék még annak ellenére sem, hogy így több pénz üthetné Yarde markát. A WBO szabályai szerint, ha a világbajnok lakhelyén vagy származási országában (tehát hazai pályán) kerül sor a címvédésre, akkor 75-25%-os az elosztás a címvédő javára, ha egy másik helyszínen, akkor 80-20%-os. Érdekesség, hogy Kovalev tíz éves profi karrierje során mindössze háromszor bunyózott Oroszországban, de sosem a szülővárosában, most pedig ezt tervezi.

Mivel a promóterek nem tudnak dűlőre jutni versenytárgyalást írtak ki április 8-ra, ott dől majd el, hogy ki rendezheti a meccset és a győztes dönthet a helyszínről is. Ha Oroszországban lesz a meccs előfordulhat, hogy Yarde inkább visszavonulót fúj és lemond a kihívásról. A rossz nyelvek szerint ez a helyszíntől függetlenül se lenne meglepő, de így legalább lenne kifogása Yarde-nak.

Komment