Harcsa Norbert WBA övért megy Belgiumba

Harcsa Norbert középsúlyú ökölvívó.
Fotó: Harcsa Norbert – BOX TV

Nemrég arról lehetett olvasni, hogy Harcsa Norbert (11-1; 2 KO) a Felix Promotion középsúlyú bunyósa szögre akasztja kesztyűit, de örömünkre Norbi meggondolta magát és ismét harcra kész. Május 4-én, most szombaton a belgiumi Charleroi-ban lép szorítóba, ráadásul a WBA Continental övéért. Erről és az esetleges későbbi folytatásról kérdeztük Norbit.

Nemrég még a visszavonulásodról lehetett hallani, most pedig WBA címmeccsre készülsz. Miért gondoltad meg magad és húzol mégis kesztyűt?

H. N.: Rácz Félix megkeresett, hogy lenne egy lehetőség a WBA Continental övéért bunyózni és ez egy olyan lehetőség, mind szakmailag, mind erkölcsileg, amire nem lehet nemet mondani. Elég nehezen indult az évem, sérülések hátráltattak, akkor nem éreztem, hogy szeretném ezt folytatni, de ez a meccs olyan löketet, motivációt adott, hogy erre nem mondhattam nemet.

A fehérorosz Mikalai Vesialou (9-0-1, 5 KO) lesz az ellenfeled, aki tavaly áprilisban szerezte meg ezt az övet és már egyszer meg is védte. Mit tudsz róla?

H. N.: Az amatőr időszakból jól ismerem, egy korosztály vagyunk, rengeteg meccsét láttam amatőrben. Illetve az interneten utána néztem a profi meccseinek is. Úgy gondolom, hogy amatőrként mozgékonyabb volt, illetve kellemetlenebb stílusú, de ez ugye már egy hosszabb mérkőzés bármi kisülhet belőle. Mi azért utazunk ki, hogy a saját bokszukat csináljuk és, majd meglátjuk, hogy hogyan reagál rá.

Hogy sikerült a felkészülésed?

H. N.: Azt mondta Öcsi bá, hogy senkinek ne merjem azt mondani, hogy jól sikerült a felkészülés, mert mindenki ezt szokta mondani. Majd a mérkőzésen eldől, készen állok a meccsre, magabiztos vagyok. Ha azt csinálom, amit tudok, akkor nem lehet probléma.

Hogy tervezed a jövőt, ha most megnyered ezt a címet, akkor folytatod tovább?

H. N.: Ez a cím olyan lehetőségeket nyithat meg előttem, amiről nem is álmodtam, úgyhogy persze. Az a cél, hogy nyerjünk és akkor majd úgy tudom egyszer lezárni a pályafutásomat, hogy ne legyen keserű a szám íze.

Norbi és csapata csütörtökön utazik Belgiumba és szombaton a középsúlyú WBA Continental övért lép szorítóba a címvédő Mikalai Vesialou ellen, aki jelenleg a WBA középsúlyú ranglista 13. helyezettje. Ez egy nagy lehetőség Norbi számára, reméljük hazafelé már az övvel utazhat.

Komment