Usyk májusban debütálhat nehézsúlyban, ráadásul az USA-ban

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

A cirkálósúlyú vitathatatlan bajnok Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) azután, hogy a tavalyi évben mindent megnyert súlycsoportjában azt tervezi, hogy nehézsúlyban folytatja tovább. Ezt már hónapok óta lehet tudni, de konkrétumok még nem kerültek napvilágra, hogy ki ellen és mikor kerül sor a debütálásra. Usyk hosszú távú célja, hogy megküzdjön Anthony Joshua-val és nehézsúlyban is egyesítse a négy nagy szervezet világbajnoki címeit. De erre még várni kell, mert annak ellenére, hogy súlycsoport váltásával ő lesz a WBO-nál Anthony Joshua kötelező kihívója biztos, hogy nem ő lesz az első nehézsúlyú ellenfele.

Annyit viszont már lehet tudni, hogy május 18-án vagy 25-én lép legközelebb szorítóba Usyk az USA-ban és már nehézsúlyban. Ezt a hírt Alexander Krassyuk, a K2 Promotions igazgatója jelentette be az egyik közösségi oldalon. Ellenfelet még nem tudni, de minden bizonnyal egy a Matchroom Boxing USA által szervezett gálán kerül majd sor a debütálásra. Mivel tavaly óta a Matchroom Boxing társpromóterként egyengeti az ukrán klasszis karrierjét.

Usyk számára nem lesz újdonság, hogy az Egyesült Államokban lépjen szorítóba. Már két alkalommal is bunyózott a tengerentúlon, és mint hibátlan mérlege is mutatja, mindkétszer nyert is. Egyébiránt az sem lesz teljesen újdonság Usyk-nak, hogy nehézsúlyban bunyózzon. Korábban már lépett szorítóba nehézsúlyban (+ 91 kg) igaz félprofi meccsen. A videón a jelenleg nehézsúlyban 7-0-ás (7 KO) mérleggel rendelkező Joe Joyce ellen bunyózott és minden menetet nyerve, egyhangú pontozással győzött Usyk a WSB 2012/13-as szezonjában. Igaz a félprofi és profi mezőnyt és meccseket természetesen nem lehet összehasonlítani, de azért jelent valamit.

Komment