Május 2-án bunyózik legközelebb Canelo, edzője szerint Billy Joe Saunders is a listájukon van

Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez épp megérdemelt pihenését tölti a Bahamákon, de lassan el kell döntse, hogy ki ellen lép legközelebb szorítóba. A Golden Boy Promotions elnöke, Eric Gomez szerint az biztos, hogy a szokásos májusi mexikói ünnep, a Cinco de Mayo hétvégéjén, azaz május 2-án láthatjuk ismét a ringben. Gomez azt nyilatkozta, hogy a napokban találkozik Canelo-val, hogy egyeztessenek az ellenfél személyét illetően, így talán pár héten belül ez is kiderül.

Canelo edzője, Eddy Reynoso szerint az kizárt, hogy félnehézsúlyban bunyózzon, az nem az ő súlya. Sejteni lehetett, hogy nem tervez a továbbiakban félnehézsúlyban, miután visszaadta a WBO világbajnoki címét hat héttel azután, hogy megszerezte. Így két súlycsoportra, közép- és nagyközépsúlyra szűkül a kör.

Gomez és Reynoso szavaiból inkább arra lehet következtetni, hogy a nagyközépsúly lesz a befutó. Korábban Canelo is azt mondta, hogy nehéz lenne visszafogynia középsúlyra. Ellenfél választás terén hiába van sok jelentkező még sincs könnyű dolga, mert az is fontos szempont, hogy minél eladhatóbb legyen a meccs, minél ismertebb és népszerűbb legyen az ellenfél. Nagyközépsúlyban két név van, akiket sokat emlegetnek, akik szóba jöhetnek, a WBA Super bajnok Callum Smith és a WBO bajnok Billy Joe Saunders. Reynoso szerint mindketten szerepelnek a potenciális ellenfelek listáján.

Egy Canelo – Saunders meccs már középsúlyban is többször szóba került, de ezt a súlyt már kinőtte Saunders, viszont nagyközépben minden gond nélkül vállalná Canelo-t. Az edző is úgy gondolja, hogyha Saunders lesz az ellenfél, akkor biztos, hogy nagyközépsúlyban lesz a meccs, ráadásul Saunders a WBO bajnoka ebben a súlyban, így egy világbajnoki címet is szerezhet Canelo, ha nyer. A szakértők szerint ő lenne a könnyebb választás, ha Callum Smith és közte kell választania a mexikóinak. Smith-t nagyobb ütőnek tartják. Bár népszerűség tekintetében bajban lenne, mert az USA-ban egyikük sem túl ismert, viszont az angol közönséget biztos érdekelné.

Komment