Billy Joe Saunders-t felfüggesztették a „hogyan üss meg egy nőt” videójáért!

Kép: Billy Joe Saunders – PuzzlePix Fotóügynökség

Ha valaki, akkor a WBO nagyközépsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders az, aki valószínűleg nem szándékosan, de képes egy pillanat alatt keresztbe tenni a saját karrierjének. Már nem először támadt olyan ötlete, ami „akkor jó ötletnek tűnt” kategória, aztán jól megszívatta vele saját magát fölöslegesen. Például 2008-ban még amatőrként hamarabb hazaküldték a pekingi olimpiáról, amiért tiszteletlenül viselkedett egy francia nővel a szállodában. 2018-ban pedig 100 000 fontos büntetést kapott mert egy videóban arra próbált rávenni egy nőt, hogy drogért cserébe üssön meg egy járókelőt.

Múlt héten az egyik angol lap közzétett egy videót, amin Saunders azt mutatja be, hogy hogyan kell megütni egy nőt, ha már nagyon idegesítő a koronavírus miatt elrendelt karantén alatt. Saunders gyorsan rájött, hogy ez mégsem annyira vicces és bocsánatot kért, valamint felajánlott 25 000 fontot egy szervezetnek, akik a családon belüli erőszak ellen küzdenek. De már egy kicsit elkésett, mert több halálos fenyegetést is kapott, ráadásul még el is tiltották. A Brit Bokszszövetség bizonytalan időre felfüggesztette az engedélyét, sportolóhoz nem méltó, helytelen magatartás miatt. Egy meghallgatáson döntenek majd a sorsáról, de ahogy írtuk ez már nem az első hülyesége Saunders-nek.

Ráadásul utólag még ő tartotta felháborítónak, hogy számos nő megfenyegette őt és a családját. Ő ezt csak „viccnek” szánta, hogy ebben a nehéz időszakban kicsit kizökkentse az embereket, de úgy tűnik sokan nem szeretik a humorát. Arra gondolt, hogy a bezártság miatt nő a feszültség a családokban és erre próbált „viccesen” reagálni. Elmondta, hogy természetesen nem támogatja a családon belüli erőszakot és nagyon sajnálja. Promótere, Eddie Hearn sem díjazta a dolgot, elfogadhatatlannak tartja Saunders viselkedését.

Elvileg május 2-án bunyózott volna Canelo ellen, majd jött a koronavírus járvány, ami miatt minden meccs csúszik. Erre még Saunders rápakolt egy kis eltiltást is. Szóval egyre valószínűbb, hogy ebből a Canelo elleni meccsből nem lesz semmi.

Komment