Január 10.: Shields VS Habazin – Shields meg akarja dönteni Lomachenko rekordját

Claressa Shields a középsúly vitathatatlan bajnoka.
Fotó: Claressa Shields – PuzzlePix Fotóügynökség

Biztos sokan emlékeznek rá, hogy tavaly októberben milyen botrányosan alakult Claressa Shields (9-0; 2 KO) és Ivana Habazin (20-3; 7 KO) nagyváltósúlyú világbajnoki címmeccse előtti mérlegelés. Shields nővére és Habazin edzője, James Ali Bashir összeszólalkoztak, majd az idős edzőt hátulról leütötte Shileds bátyja, akit azóta letartóztattak. Bashir-t azonnal kórházba szállították és meg is kellett műteni. A meccs pedig természetesen elmaradt, amit most hétvégén akarnak pótolni Atlantic City-ben. Az eset után elég csúnyán üzengetett egymásnak a két hölgy és arra készülnek, hogy a ringben tegyenek pontot az ügy végére.

Shields igencsak megharagudott horvát ellenfelére, mert szerinte eljátszotta az áldozati bárány szerepét, őt pedig szándékosan bűnözőnek akarta beállítani, holott ő nem tett semmit. Sajnálja, ami az edzővel történt, de nem az ő hibája volt. Azt ígéri, hogy a rágalmakat „leveri” Habazin-on, ki fogja ütni. Szerinte annak ellenére, hogy ellenfele két súlycsoportban is volt már világbajnok egyáltalán nem egy kiemelkedő tehetség, sőt. Mindenben jobbnak gondolja magát. Tény, hogy Shields egyedülálló eredményekkel büszkélkedhet, még felsorolni is sok, amit elért az elmúlt években.

A kétszeres olimpiai aranyérmes, már két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, középsúlyban vitathatatlan bajnoki címig jutó Shields arra készül, hogy megdöntse Vasyl Lomachenko rekordját. Ha győz Ivana Habazin ellen nemcsak, hogy megszerzi a WBC és a WBO nagyváltósúlyú világbajnoki címét, de mindössze 10 profi meccs alatt lehet három különböző súlycsoportban is világbajnok. Shields azt mondja, hogy be fogja bizonyítani, hogy a nők is képesek arra, sőt még többre is, mint a férfiak, ha elég elszántak és bátrak. Lomachenko-nak és neki is két olimpiai aranyérme van, Loma 12 meccs alatt lett három súlycsoportban világbajnok, neki ez 10 meccs alatt sikerülhet. Ráadásul ő középsúlyban már vitathatatlan bajnok, az ukránnak ez még nem sikerült. Történelmet akar írni és szerinte fog is, sőt még azon is elgondolkodott, hogy MMA-ban is kipróbálja magát.

Komment