Magyar Szurkolói Küzdősport Gála lesz Székesfehérváron június 15-én

A hazai futballszurkoló közösség immáron hatodik alkalommal gyűlik össze, hogy egy barátságos küzdősport gála keretein belül a lelkes jelentkezők összemérjék tudásukat és képviseljék szeretett klubjukat ökölvívó- és K-1 mérkőzéseken. A rendezvényről az egyik szervezőt, a Videoton Box Club vezetőedzőjét Kiliti Ferencet kérdeztük.

Fecó elmondta, hogy ez a hatodik ilyen rendezvény, viszont Székesfehérváron az első, az ő kezdeményezésére került a Videoton FC városába a gála. A gála évről évre népszerűbb a szurkolók körében, mi sem mutatja jobban, hogy a kezdeti két szurkolótábor mára már kilencre bővült. Idén a diósgyőri, az újpesti, a szombathelyi, a zalaegerszegi, a pécsi, a békéscsabai, a soproni, a székesfehérvári és a kispesti szurkoló táborok képviselői „csapnak össze”. A szervezést pedig Kiliti Ferenc és Vajda Endre (Red Corner Team Kispest) vállalta magára.

Összesen 14 bokszmeccset és 5 K-1 meccset láthatnak a helyszínre kilátogatók, illetve már élő adásban (ITT) is lehet majd követni az eseményt a legismertebb videómegosztó portálon. A mérkőzésekre ellenőrzött keretek között kerül sor, szó nincs arról, hogy „futballhuligánok balhéznának”. Fecó elmondta, hogy a párosításokat előre egyeztették az indulók képességei, a sportban eltöltött múltjuk, illetve súlyuk alapján, hogy igazságos mérkőzések alakuljanak ki. Minden indulónak egy mérkőzése lesz.

A szervezők fontosnak tartják, hogy évről évre színvonalasabb mérkőzéseket és rendezvényt láthassanak a helyszínre kilátogatók. A rendezvénynek közösség formáló ereje van, itt nincs szó gyűlölködésről, egy sportszerű rendezvényre számíthatnak a székesfehérvári KÖFÉM Sportcsarnokba kilátogatók június 15-én.

Komment