Ökölvívók közelről: Törteli Balázs

A Székesfehérváron élő Törteli Balázs 25 éves váltósúlyú magyar bajnok ökölvívó. Profi karrierjét 2012-ben kezdte meg, eddigi mérlege 14-2-0.

Hogy kerültél az ökölvívás világába?
Agresszív és nagyon hiperaktív voltam gyerekként, így nem volt kérdés, hogy valami küzdősportot űzzek. 2004-ben kezdtem, Kokó volt a nagy példaképem. Mindig néztem a Tv-ben. Később apukám megismerkedett a mostani edzőmmel Nyikovics Gáborral, és rajta keresztül jutottam le Veszprémbe az első edzésemre.

Ki a mostani edződ, hol edzel?
Nyikovics Gábor továbbra is a boksz edzőm, és Olasz Tamás az erőnléti edzőm.

Ki a kedvenc ökölvívód?
Miguel Cotto, Jorge Linares, David Haye, Muhammad Ali.

Mik a céljaid a karrieredben?
A célom elsősorban az, hogy mindent kihozzak magamból, ami csak bennem van. Úgy érzem, hogy még nagyon-nagyon sokat ki tudok magamból hozni. Nagyon fiatal vagyok, nagyon kitartó és szorgalmas. Szeretnék jó pár övet begyűjteni még a Magyar bajnoki címem mellé.

Mi a véleményed a mai magyar ökölvívásról?
A mai magyar ökölvívásról nagyon sokat lehetne beszélni. Én röviden csak annyit mondanék róla, hogyha nem lenne ez a széthúzás és sárdobálás, hanem mindenki inkább örülne a másiknak, aki éppen jobb, akkor sokkal több jó teljesítmény tudna születni!

Ki a példaképed, ki motivál a legjobban?
Miguel Cotto és Jorge Linares a példaképeim. Barátnőm, edzőim és a barátaim mind motiválnak. De legjobban az, ha egy komoly címmeccsre gondolok és ott nyerni!! Na ilyenkor mindig még jobban megjön a kedvem!!

Mi a hobbid?
A szabadban kirándulni és a családommal tölteni sok időt.

Mi a kedvenc ételed, italod?
A 100%-os rostos narancs a kedvenc italom. Rántott sajt hasáb burgonyával. (ezt ugye csak ritkán ehetem talán ezért is ? )

Mi a kedvenc autómárkád?
Audi

Mi a kedvenc filmed?
Nincs kettő négy nélkül

Hogy telik egy átlagos napod?
A hétköznapjaim kemény és megfeszített tempóban zajlanak. 5:30-kor kelek, 6:00-tól dolgozom (edzést tartok) kb. 11-12-ig. Felkészüléskor délelőtt is van edzésem minden nap. Mikor épp nincs felkészülés akkor csak 2 edzés van délelőtt egy héten. Munka után ebéd, kis pihi. 14:00-kor ülök a kocsiba és indulok Balatonfűzfőre, bokszedzésre. Miután ott végeztem, 18:00-tól még tartok egy edzést 19:00-ig. Ezt követően jön a pihi.

Mi volt a gyerekkori álmod?
Azért is kezdtem el bokszolni, hogy legyen annyi pénzem, hogy meggyógyíttassam anyukám. Aki sajnos nagyon beteg. Ez most is nagy célkitűzés számomra! Valamelyik nagy szervezet valamilyen övét begyűjteni. Ezen dolgozom nap mint nap és ugye a kitartás éri el a célt. ?

Nézzétek meg az alábbi videót Balázs egyik felkészüléséről:

Komment

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.