Luis Ortiz továbbra is bízik egy Wilder elleni visszavágóban

Fotó: Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

A veterán kubai bunyós, Luis Ortiz (29-1, 25 KO) továbbra sem tud beletörődni abba, hogy vereséget szenvedett a nehézsúlyú WBC világbajnok Deontay Wilder-től (40-0; 39 KO). A márciusi veresége óta minden lehetséges alkalommal hangoztatja, hogy revánsot akar venni Wilder-en.

A „King Kong” becenévre hallgató Ortiz és Wilder március 3-án bunyózott egymás ellen New York-ban ahol egy kemény csatában végül a 10. menetben szenvedett vereséget TKO-val. Az első négy menet kiegyensúlyozottan zajlott, majd az 5. menetben Wilder padlóra küldte a kubait. Ortiz ebből még felállt, sőt a 7. menetet fölényesen meg is nyerte. Végül a 10. menetben kétszer is padlóra került Ortiz, aki a második után már nem tudott felállni, így kiütéssel veszített. Ennek ellenére szoros meccs volt olyannyira, hogy a kiütés előtt a pontozóknál egyhangúan 9 menetből 4-et Ortiz, Wilder pedig 5-öt nyert.

Ez a vereség mély nyomot hagyott a 39 éves bunyósban, korábban így nyilatkozott: „Úgy érzem, mint akinek tőr maradt a szívében. Ott van ez a fájdalom és napról napra erősebb. Újból meg akarok küzdeni Wilder-el. Ez berögzült az elmémben. A következő meccs is azért van, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészítsen egy jövőbeli összecsapásra Wilder ellen. Sok mindent megváltoztattam az edzésemben emiatt a fájdalom miatt. Újra Wilder-t akarom. Ez az egyetlen dolog, amit mondhatok.”

Ortiz azóta már túl van egy győztes meccsen, júliusban a román Razvan Cojanu-t verte meg KO-val, legközelebb pedig a Deontay Wilder – Tyson Fury nevével fémjelzett gálán lép majd szorítóba Travis Kauffman (32-2; 23 KO) ellen. Ortiz biztos benne, hogy Wilder legyőzi Fury-t és reméli, hogy ezután megkaphatja a lehetőséget a visszavágóra.

Ortiz a WBC ranglistáján jelenleg a második helyen áll, azonban a kötelező kihívó a negyedik helyen álló Dominic Breazeale. Wilder decemberi, Fury elleni címvédése egy önkéntes címvédés lesz, a következőre pedig a WBC jelöli ki az ellenfelét. Elviekben a WBC szeretné, ha Anthony Joshua lenne a következő, de nem lehet tudni, hogy sikerül-e valaha megegyezniük.

Komment