Mayweather újabb japán haknira készül

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik Manny Pacquiao terve, hogy ismét megküzdjön Floyd Mayweather Jr-al csak álom marad. A „Pénz” becenévre hallgató Mayweather-t sokkal inkább érdeklik a kisebb kockázattal járó, viszont annál több pénzt hozó „bemutató mérkőzések”. A tavaly szilveszteri sikeres japán kirándulása után most ismét egy hasonlót tervez a korábban öt súlycsoportban is világbajnoki címet szerző profi ökölvívó.

Mayweather utolsó hivatalos bokszmérkőzésére 2017-ben került sor, de már az sem nevezhető igazi bokszmeccsnek, mert az MMA bunyós Conor McGregor ellen küzdött, akinek az volt az első és azóta az utolsó profi boksz mérkőzése. Mindenesetre Mayweather hivatalos mérlegébe beleszámított és így lett meg az 50-0-s mérlege. Utána tartott egy hosszabb szünetet, majd tavaly szilveszterkor a japán kickboxer Tenshin Nasukawa ellen lépett szorítóba egy három menetes bemutató mérkőzésen. Ez viszont már nem számított hivatalos meccsnek és nem is tartott túl sokáig, egy menet elég volt Mayweather-nek, hogy kiüsse a fiatal japánt. Viszont nagyjából 10 millió dollárt keresett ezzel a pár perccel, ami azért nem rossz órabér. Úgy tűnik ez Mayweather-nek nagyon tetszett, mert azt tervezi, hogy idén lesz 4-5 ilyen mérkőzése és kb. 80 millió dollárt kaszálhat ezzel.

Mayweather elmondta, hogy kapott egy újabb meghívást Japánba. A szabályok ugyanazok lesznek, szintén három menet, szintén boksz szabályrendszerben és ezúttal is pontozás nélkül. Viszont most állítólag egy korábbi japán ökölvívó lehet az ellenfele júliusban. Az ellenfelét egyelőre nem nevezték meg és a súlycsoportot sem, bár ez legutóbb se volt túl fontos, mert Nasukawa jóval kisebb volt, mint Mayweather. Mivel nem hivatalos mérkőzés bármi megtörténhet, azok alakítják a szabályokat, akik szervezik az eseményt. Annyit lehet még tudni, hogy várhatóan ismét 10 millió dollár körüli összeg ütheti Money markát.

Komment