Április 12. Vasyl Lomachenko – Anthony Crolla világbajnoki címmérkőzés

Vasyl Lomachenko WBO/WBA Super könnyűsúlyú világbajnok.
Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBO/WBA Super könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO) április 12-én (magyar idő szerint szombat hajnalban) Los Angeles-ben lép szorítóba a WBA kötelező kihívó Anthony Crolla (34-6-3; 13 KO) ellen. A meccs tétje Lomachenko mindkét világbajnoki címe. Az ukrán világbajnok eredetileg az IBF világbajnok Richard Commey-val egyesített volna címet, de Commey sérülése miatt ezt a meccset el kellett halasztani, a WBA pedig elrendelte a kötelező címvédést Loma-nak.

Lomachenko ellenfele egy brit bunyós Anthony Crolla lesz. Crolla korábban a WBA (rendes) könnyűsúlyú világbajnoka volt, de Jorge Linares 2016-ban elvette a világbajnoki övét, majd a visszavágón is vereséget szenvedett. Az a Jorge Linares, akit Vasyl Lomachenko tavaly májusban a 10. menetben TKO-val győzött le. Ettől függetlenül is a szakértők és a rajongók is egyértelműen Lomachenko-t tartják a meccs esélyesének, ahogy a BOX TV követői is. A BOX TV facebookos szavazásán 95%-ban az ukrán fenomén győzelmére voksoltak. Crolla-t nem érdekli, hogy őt tartják esélytelenebbnek, azt ígéri, hogy meglepetést fog okozni és ismét világbajnok lesz.

Lomachenko célja, hogy egyesítse súlycsoportja világbajnoki címeit, ehhez pedig kötelezően meg kell tudnia verni Crolla-t. De cseppet sem becsüli le ellenfelét és egy jó harcot vár, szeretné jól érezni magát meccs közben, és ha a nézők is élveznék. A sajtótájékoztatón Loma elmondta, hogy szerinte Crolla túlságosan deffenzív stílusa nem lesz túl szórakoztató a nézők számára, de ő igyekszik azzá tenni. Az ukrán nem túl lelkes a kötelező címvédése miatt, de, ha egyszer kötelező természetesen megküzd vele, de a nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy a háta közepére sem kívánja a Crolla elleni meccset. Ő címeket, nagy ellenfeleket akar és történelmet írni.

A gálát élőben ITT tudjátok nézni! A közvetítés magyar idő szerint szombat hajnali 4:50-kor kezdődik!

Komment