Leütötték az edzőt a mérlegelésen, elmarad a Shields – Habazin meccs

Fotó: Claressa Shields – Ivana Habazin – PuzzlePix Fotóügynökség

Egészen döbbenetes események zajlottak tegnap Michiganben. A ma éjszaka tartandó gálán, ahol a főszerepet egy helyi bunyós méghozzá a két súlycsoportban világbajnoki címet szerző, középsúlyban vitathatatlan bajnok, amatőrként kétszeres olimpiai bajnok, veretlen Claressa Shields (9-0; 2 KO) játszotta volna főszerepet. Az esemény főmérkőzésén Shields bunyózott volna a betöltetlen nagyváltósúlyú WBO és WBC világbajnoki övekért a horvát Ivana Habazin (20-3; 7 KO) ellen, de a meccset végül törölték.

A gálát megelőző mérlegelésen úgy elharapóztak az indulatok, hogy Habazin edzőjét, James Ali Bashir-t valaki leütötte. A támadás után az idős tréner véres arccal feküdt a földön majd állítólag meg is kellett műteni a kórházba szállítást követően. Egyes hírek szerint több helyen eltört az arccsontja.

A balhé főszereplői nem maguk a bunyósok voltak, hanem a csapatuk tagjai. Habazin edzője heves szóváltásba keveredett Shields testvérével, majd valaki valószínűleg az amerikai hölgy csapatából leütötte az edzőt. Ezt követően Habazin úgy döntött, hogy ilyen események után nem vállalja a küzdelmet Shields ellen, ami amúgy sem lett volna könnyű számára a veretlen amerikai hölgy ellen. De így, hogy az edzője nem tud a sarokban lenni, plusz az események miatt kialakult feszült érzelmi állapotban nem hajlandó szorítóba lépni.

A támadót elvileg elfogták és a történtek miatt vizsgálatot indítottak. A gálát természetesen megtartják, de a főmeccset a nehézsúlyú Jermaine Franklin vívja majd Pavel Sour ellen.

Komment