Visszakerült a kórházba a leütött edző, állítólag Shields testvére ütötte le

Fotó: James Ali Bashir – Ivana Habazin – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég beszámoltunk róla, hogy el kellett halasztani Claressa Shields és Ivana Habazin világbajnoki címmeccsét, mert a meccset megelőző mérlegelésen leütötték Habazin edzőjét, James Ali Bashir-t.

Bashir Shields nővérével vitatkozott a mérlegelés előtt, majd állítólag Shields csapatának egyik tagja leütötte az idős edzőt, aki rögtön a földre rogyott és megsérült a feje. Azonnal kórházba szállították és megműtötték. Az első hírek arról szóltak, hogy arccsonttörést szenvedett a korábban Wladimir Klitschko-val és Oleksandr Usyk-kal is dolgozó Bashir. Azonban Habazin közétett egy bejegyzést, ami szerint edzője visszakerült a kórházba, mert intracerebrális vérzés jelentkezett az agyában. Egyelőre több részletet nem tudni az állapotáról, de valószínűleg meg kell műteni.

Az elkövető kilétét továbbra sem hozta nyilvánosságra a rendőrség, de egyes amerikai weboldalak arról számoltak be, hogy Shields fiú testvére támadta meg a veterán edzőt és elfogató parancsot is kiadtak ellene, de ezt hivatalos források nem erősítették meg. Közben Shields kiadott egy közleményt, hogy nagyon sajnálja a történteket és mélyen elítéli az agresszió minden formáját, ami a ringen kívül történik.

Komment