Wilder szerint egy Ruiz elleni meccs nagyobb szám lenne, mint egy Joshua elleni, Usyk-ot pedig figyelemre se méltatja

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A nehézsúlyú WBC világbajnok Deontay Wilder novemberben ismét Luis Ortiz ellen lép szorítóba, hogy megvédje világbajnoki címét, jövőre viszont már mindenképp címet akar egyesíteni vagy Ruiz-zal vagy Joshua-val. Ez még sok minden függvénye, például, hogy legyőzi-e Ortiz-t, lesz-e Tyson Fury elleni meccs és, ha igen akkor őt is legyőzi-e, illetve, hogy Joshua-nak vagy Ruiz-nak a kötelező címvédések mellett belefér-e még egy címegyesítés a vitathatatlan bajnoki címért. De tegyük fel, hogy minden úgy alakul, ahogy a “Bronz Bombázó” szeretné és megküzdhet a Ruiz – Joshua meccs győztesével.

Ebben az esetben Wilder inkább Ruiz-zal küzdene. Egyrészt úgy gondolja, hogy a visszavágót is Ruiz fogja nyerni. Szerinte Joshua-n látszik, hogy a júniusi vereség „megtörte” és már nem a régi, nem fogja tudni legyőzni a mexikóit, akinek meg van a motivációja és a magabiztossága, hogy ismét nyerjen. Szerinte Ruiz még nagyobb nyomást gyakorol majd az angolra, aki nem fogja bírni, hisz az első meccsen is feladta.

Másrészt Wilder-nek könnyebb lenne, ha Ruiz nyerne olyan szempontból, hogy mindketten a PBC-nél vannak, így vélhetően könnyebben tető alá tudnák hozni ezt a harcot. Azt már láttuk, hogy Joshua és Wilder között meddig menet a huzavona mégsem tudtak megállapodni, a közös promóter talán megkönnyítené ezt.

Harmadrészt pedig az amerikai bunyós szerint sokkal nagyobb kereslet lenne egy amerikai-mexikói párharca az USA-ban, mint egy Joshua elleni meccsre. Rengeteg mexikói bokszrajongó van az Egyesült Államokban és számukra óriási dicsőség, hogy végre van egy nehézsúlyú világbajnokuk. Egy Wilder – Ruiz meccs az USA-ban szerinte nagyot szólna, óriási csata lenne, óriási érdeklődést vonzana.

Wilder egyébként a nemsokára nehézsúlyban is bemutatkozó Oleksandr Usyk-ról is beszélt. Usyk ugye cirkálósúlyban vitathatatlan bajnok volt, ennek köszönhetően már azelőtt ő lett a WBO-nál a nehézsúlyú világbajnok (jelenleg Ruiz) kötelező kihívója, hogy egyáltalán szorítóba lépett volna ebben a súlycsoportban. Így technikailag még az is lehet, hogy Usyk-kal nézhet majd farkasszemet Wilder, ha vitathatatlan bajnok szeretne lenni. Wilder nem tartja sokra az ukrán bunyóst, nem jelent fenyegetést számára. Szerinte túl kicsi és túl gyenge ahhoz, hogy gondot okozzon neki. Igaz, hogy technikás, meg sokat mozog, de szerinte ezzel nemsokra menne ellene.

Viszont egy fiatal angol bunyóst, mégpedig Daniel Dubois-t igencsak dicsért. Szerinte nagyon elszánt és tehetséges gyerek Dubois. Látja benne a lehetőséget, hogy egy nap világbajnok legyen és sok sikert kíván neki, ahhoz, hogy ezt elérje.

Komment