Kovalev elismerte, hogy esélye sem volt nyerni Canelo ellen, csak a pénzért vállalta a meccset

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Alig három hete, hogy november 2-án Saul „Canelo” Alvarez kiütéses győzelmet aratott Sergey Kovalev felett és elvette WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét. Ezzel a győzelemmel pedig negyedik súlycsoportjában is világbajnok lett. Sokak szerint nem véletlenül választotta az oroszt Canelo. Az volt a célja, hogy egy újabb súlycsoportban is világbajnok legyen, így a jelenlegi félnehézsúlyú világbajnokok közül a „legkönnyebben” verhető ellenfelet választotta.

A meccs feltételeit pedig Canelo csapata szabta meg, gondolok itt a dátumra, helyszínre vagy épp a rehidratációs záradékra. Minden úgy történt, hogy Canelo esélyeit növelje. Elsősorban a dátum volt a leginkább nehezítő körülmény. Hisz a mexikói csapata ragaszkodott a november 2-i dátumhoz, így viszont mindössze 10 hét volt Kovalev két meccse között. Ami kevés ahhoz, hogy kipihenje az előző meccset, regenerálódjon és megfelelően felkészüljön. Ezt pedig Kovalev utólag be is ismerte.

Szerinte az adott feltételek mellett nem volt esélye, hogy győzzön és ezzel tisztában is volt, amikor elvállalta. Egyetlen oka volt, hogy elvállata mégis a meccset az pedig a pénz, hisz állítólag 12 millió dollárt kapott a meccsért, ami nem rossz pénz egy karrierje vége felé közelítő bunyósnak.

„A feltételeket figyelembe véve lehetetlen volt, hogy nyerjek. Tudatlan vagy, ha azt gondoltad, hogy nyerhetek. Gyötrelmesen hoztam a súlyt. Elvállatam, mert anyagi szempontból megérte.”

A meccs után lehetett olyan véleményeket is olvasni, hogy talán előre el volt döntve a meccs, hogy Kovalev szándékosan volt gyengébb és ezért nem tudott igazán ártani egy ütésével sem Canelo-nak. De lehet, hogy inkább csak tudat alatt döntötte el Kovalev magában, hogy úgysem nyerhet és végül ez is lett a vége vagy csak tényleg kevés volt az idő arra, hogy kipihenje magát a Yarde meccs után és 100 %-osan felkészüljön. Bárhogyan is történt Kovalev kikapott, Canelo pedig újabb világbajnoki címet szerzett. Az, hogy ki, hogy látja leginkább azon múlik, hogy kedveli-e a mexikóit vagy sem. Ha Canelo igazán bizonyítani szeretné, hogy félnehézsúlyban is az élvonalba tartozik akkor ki kellene állnia Beterbiev-vel, mert jelenleg őt tartják a súlycsoport legjobbjának.

Komment