Hogyan válasszunk tökéletes bokszcipőt?

A tökéletes bokszcipőt beszerezni nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk!

Bár focizni is lehet egy mezei sportcipőben, ahogy bokszolni is, de mégis stoplisban az igazi! Pontosan így van ez a bokszcipőkkel is, hiszen ezek kifejezetten a ringbeli mozgásra van tervezve!

1.Válassz megfelelő boltot!

Bár bokszcipőket sok boltban lehet kapni, ha egy igazán jó darabra vágysz akkor keress egy specifikus boltot. A legtöbb sportboltban ugyanis nem tesznek különbséget a boksz és a birkózó cipők között. A birkózócipő pedig talán nem a legjobb választás a ringbeli használatra! Ha hobbista vagy nem biztos, hogy számít a különbség de, ha komolyan veszed a bokszot akkor bizony érdemes egy az ökölvívásra kifejlesztett modellt választanod!

A legjobb szakmai boltot keresed? http://bit.ly/2EiBbeD

2.Rövid vagy magas szárú?

Érdemes felpróbálni mind a kettő típust! A rövid szárú cipők nem támasztják annyira a bokát, ugyanakkor a sokat mozgó, gyakran szöget váltó bunyósoknak ideális. Ha viszont egy gyors, távolságtartó bunyós vagy, akkor a magas szárú kiadások lesznek a legjobb választások számodra!

Kíváncsi vagy egy Legendára? http://bit.ly/35nesZV

3.Válaszd a legkönnyebbet.

A jó cipő inkább legyen segítség, mint hátrány! Mivel akár 4-12 menetet is le kell bokszolni egy cipőben, nem árt ha az általad választott modell könnyű lesz!

Amennyiben tetszett az a cikk, ajánlom figyelmedbe az ökölvívó kesztyűinket is! A Premium Fighter – Hero modellje, a legkényelmesebb kesztyűk egyike a piacon! http://bit.ly/2Ou8UqB

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment