Deontay Wilder elmondta melyik a három kedvenc kiütéses győzelme

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder elképesztő mérleggel rendelkezik, 41 győzelméből 40-et (!) idő előtt ért el és emellett mindössze egy döntetlen szerepel még. Most, hogy már csak alig két hét van hátra a következő címvédéséig a kubai Luis Ortiz ellen, felállított egy listát a kedvenc győzelmei közül.

Wilder számára a legemlékezetesebb győzelem az a lengyel Artur Szpilka elleni volt 2016-ban. Szpilka-t a kilencedik menetben ütötte ki Wilder, ez volt a harmadik címvédése világbajnokként.

„Elképesztő volt, rengeteg lengyel rajongó volt ott és hihetetlen volt hallani ahogy kiabáltak.”

A második helyre a Berman Stiverne elleni 2017-es visszavágót tette. Wilder Stiverne-től vette el a WBC világbajnoki címet 2015. januárjában. Egyébként ez volt az eddigi egyetlen pontozásos győzelme a „Bronz Bombázónak”. A visszavágó jóval rövidebbre sikerült, mint az első meccsük, mindössze egy menet volt. Ráadásul az egy menet alatt háromszor számoltak Stiverne-re.

„Ez volt az a fickó, akitől megszereztem a címet. Mondtam neki, hogy úgy ismerem, mint a tenyerem. Harc közben nem voltam önmagam, megszállt valami. Emlékszem, hogy a mérkőzésvezető a hátamba kapaszkodott, úgy próbált visszafogni, úgy lógott rajtam, mint egy köpeny.”

Végül pedig legutóbbi, májusi győzelmét említette, a Dominic Breazeale elleni szintén gyors KO-t. Ő is mindössze egy menetet bírt Wilder ellen. Breazeale másfél évet várt Wilder-re kötelező kihívóként, majd mikor sor került a meccsre nem tudott élni a lehetőséggel.

„Ha nem láttad azt a meccset, menj és nézd meg. Kitéptem a lelkét, soha nem fogom elfelejteni azt a kiütést!”

Ez az a három győzelem, amire a legszívesebben emlékszik vissza Wilder, de lehet, hogy az Ortiz elleni visszavágó után változik a felsorolás, feltéve, ha győz és elég látványos lesz a győzelme.

Mondjuk, ha abból a leütésből nem állt volna fel Tyson Fury tavaly decemberben minden bizonnyal az is a listán szerepelne.

Komment