Kiss Edina ismét az USA-ban bunyózik a hétvégén

Fotó: Kiss Edina – Petrányi Zoltán

Egyik legsikeresebb női ökölvívónk, Kiss Edina (15-9; 9 KO) ismét az Egyesült Államokban méreti meg magát. Petrányi Zoltán bunyósa szombaton lép szorítóba a Rhode Island-i Lincoln városában egy már korábbi ellenfele ellen, egy nyolc menetes pehelysúlyú mérkőzésen. Edina és Shelly Vincent (23-2; 1 KO) tavaly májusban már egyszer megküzdöttek egymással, akkor Edina pontozással, többségi döntéssel veszített. Egy bíró döntetlennek látta a küzdelmet, a másik kettő viszont az amerikai hölgynek adta a mérkőzést. Remélhetőleg ezúttal Edina kezét emelik majd a magasba, rajta nem fog múlni.

Edina a BOX TV-nek elmondta, hogy a felkészülése jól sikerült. Szerencsére jó pár kesztyűzést is sikerült beiktatni köszönhetően a Vecsési Box Klub-nak és a Bocskai Emlékversenyen is sikerült délelőttönként sparringolnia. Sajnos egy kisebb betegséget sikerült összeszednie a felkészülése során, azonban már jól van, ez nem fogja hátráltatni.

Bár ellenfelét már ismeri, de így sem lesz könnyű dolga. Shelly Vincent előző meccsén a WBO világbajnoki címéért küzdött, amit ugyan elveszített, de jól mutatja, hogy kemény ellenfél lesz. Edina így nyilatkozott a meccsről: „Nem stresszelek rá és biztos a maximumot fogom kihozni magamból. Az előző mérkőzésünk nem sikerült rosszul, viszont ennél most több kell. Természetesen azon leszek, hogy az én kezemet emeljék a magasba, de mint tudjuk ez kint, főleg Amerikában nagyon nehéz dolog.”

Komment