Augusztus 25. Kiss Edina is ringbe lép a Beltran – Pedraza gálán Arizonában

Fotó: Petrányi Zoltán – Kiss Edina

Augusztus 25-én az arizonai Glendale-ben rendez gálát a Top Rank, ahol a főmérkőzést a WBO könnyűsúlyú világbajnok Raymundo Beltran (35-7-1;21 KO) és Jose Pedraza (24-1; 12 KO) vívja majd. A mexikói Beltran előző meccsén szerezte meg a WBO megüresedett világbajnoki övét Paulus Moses ellenében. Az eredeti tervek szerint az ukrán WBA (Super) könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko-val mérkőzött volna meg most hétvégén, de Loma vállsérülése miatt el kellett halasztani kettejük találkozóját. Miután Loma kényszerűségből visszalépett a meccstől az orosz Roman Andreev kapott lehetőséget Beltran ellen, de vakbélgyulladás miatt ő is visszalépett így végül a puerto rico-i Jose Pedraza lesz aki elhódíthatja Beltran övét. Pedraza jelenleg a második helyen áll a WBO könnyűsúlyú ranglistáján. A tét nemcsak Beltran jelenlegi öve, de egy esély is Vasyl Lomachenko ellen. A tervek szerint a szombati meccs győztese még decemberben megküzdhet az ukrán világbajnokkal egy címegyesítő meccs keretén belül.

A gála másik címmérkőzésén szintén egy WBO öv lesz a tét. A WBO kispehelysúlyú világbajnoka Isaac Dogboe (19-0; 13 KO) egy japán kihívó, Hidenori Otake (31-2-3; 14 KO) ellen védheti meg övét.

Most pedig jöjjön a számunkra igazán érdekes mérkőzés. Petrányi Zoltán egyik kiváló ökölvívója Kiss Edina (14-7; 8 KO) is ringbe lép szombaton Arizonában. Edinának nem lesz könnyű dolga, szombati ellenfele Mikaela Mayer (6-0; 3 KO) lesz. Mayer 2012-ben világbajnoki bronzérmes volt, majd 2016-ban a riói olimpián is részt vett. A 28 éves bunyós tavaly augusztusban debütált a profik között, idáig hat profi mérkőzésen van túl. Az amerikai hölgy alapvetően könnyűsúlyú, de ha minden igaz szombaton nagypehelysúlyban fog megmérkőzni Edinával. Edina elmondta a BOX TV-nek, hogy kemény mérkőzésre számít, de igyekszik a maximumot kihozni magából. Mivel Edina kispehely-és pehelysúlyban szokott bunyózni, így neki egy súlycsoporttal feljebb kell lépnie a meccs kedvéért, ezért kicsit még híznia is kellett, hogy tudja hozni a megfelelő súlyt. Edina eredetileg egy dán ellenfélre készült, de azt a mérkőzést későbbre halasztották, így az elmúlt pár hétben már Mayer ellen készült. Edinának az USA-ban egy hazai mondhatni „kedvenc” ellen kell helytállnia ráadásul egy súlycsoporttal feljebb, mint a megszokott, de bízunk benne, hogy Edina rutinjával és elszántságával megoldja majd a feladatot.

„A meccsen minden tőlem telhetőt megteszek, és majd meglátjuk mennyire lesz elég. Az ellenfelem kétségtelenül nagyon jó, elismert bunyós.”

Komment