Június 1. Felix Promotion gála Várpalotán

A Felix Promotion International június 1-jén, szombaton rendezi a tavaszi szezont záró, idei harmadik profi ökölvívó gáláját. A helyszín ezúttal a várpalotai Gál Gyula Sportcsarnok, az eseményt pedig ismét a Sport1 csatorna közvetíti élőben este 20:15-től. A promóciós iroda ismét kiváló bunyósait állítja csatasorba, szorítóba lép többek között a WBO cirkálósúlyú világranglista vezető Szellő Imre és a WBO nagyközépsúlyú Interkontinentális bajnok Kis Máté is. Így a színvonal ismét garantált.

Szellő Imre (23-0; 15 KO) ezúttal egy argentin ellenfelet kapott, Juan Ezequiel Basualdo-t (11-4-1; 10 KO). Az argentin bunyós 11 győzelméből 10-et idő előtt fejezett be, így minden bizonnyal jó ütőerővel rendelkezik, ráadásul fordított alapállású, ami nem épp Imi kedvence. Emellett jelenleg ő a WBO szervezetnél a cirkálósúlyú dél-amerikai bajnok, de ugye Imi vezeti a szervezet világranglistáját ebben a súlycsoportban.

Idén már másodjára láthatjuk a nagyközépsúlyú WBO Interkontinentális bajnok Kis Mátét (14-0-2; 10 KO) a kötelek között. Máté ellenfele a rendkívül rutinos szerb Geard Ajetovic (31-21-1; 16 KO) lesz. Ajetovic jó pár kemény csatán túl van már és szinte mindegyik nagy szervezet valamelyik rangos övéért küzdött már, amik közül sokat meg is nyert. Korábban például a WBO Európai vagy az IBF Nemzetközi bajnoka is volt. De Máté szereti a kihívásokat és elmondása szerint alig várja már, hogy ismét szorítóba lépjen.

A „trónkövetelő” Urbán Ferenc (5-0; 4 KO) ismét győzelemre készül. A hibátlan mérleggel rendelkező, cirkálósúlyú bunyós még az idén szeretne magyar bajnok lenni, de addig is természetesen a győzelem a cél mindegyik ellenfelével szemben. Várpalotán a bosnyák Kemal Dervoz (2-0; 1 KO) legyőzésével szeretné növelni győzelmei számát.

Szombaton ismét lehetőséget kap az áprilisban debütáló Kiliti Tamás (1-0; 1 KO) és Sárközi Attila (1-0; 1 KO) is. Mindkét fiú a Felix Promotion székesfehérvári gáláján mutatkozott be, ráadásul mindketten kiütéses győzelemmel. Valamint újra kesztyűt húz Baran Attila (14-9; 8 KO) is, aki öt éves szünet után döntött úgy, hogy visszatér a szorítóba.

Komment