Kanadai bunyós ellen tér vissza Golovkin júniusban

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Hivatalosan is bejelentették a korábbi IBO/IBF/WBC/WBA Super középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) következő ellenfelét, a meccs helyszínét és a dátumot is. Korábban arról volt szó, hogy Brandon Adams ellen tér vissza Golovkin kilenc hónapos kihagyás után, de Adams inkább az interim WBC bajnok Jermall Charlo-t választotta. Így került a képbe a kanadai Steve Rolls (19-0; 10 KO).

Steve Rolls egy veretlen középsúlyú bunyós, aki nem túl fiatalon állt profinak. 27 évesen vívta első profi meccsét és bár eddig nem talált legyőzőre, de nem is az elithez tartoznak az eddigi ellenfelei. A független számítógépes ranglistán jóval hátrébb szerepel, mint Adams. Ennek ellenére Rolls magabiztos, győzni megy New York-ba. Elmondta, hogy nagyon örül a lehetőségnek és nagyszerű bunyósnak tartja Golovkin-t, de ő is csak egy ember, akit meg lehet verni.

Golovkin-nak ez a meccs bemelegítés lesz az év hátralévő részére, ilyen hosszú szünet után érthető, hogy egy gyengébb ellenfelet kerestek neki. A későbbiekben biztos, hogy magasabban rangsorolt bunyósok ellen láthatjuk. Kérdés, hogy ki ellen, mert Canelo nem nagyon akar harmadik meccset, inkább feljebb lépne egy súlycsoportot, ha megszerezte a vitathatatlan bajnoki címet középsúlyban. Pedig Golovkin célja, hogy harmadjára is megküzdjön vele, ha van világbajnoki öve a mexikóinak, ha nincs. Mivel mindketten a DAZN-nal vannak szerződésben, vélhetően azért a műsorszolgáltató nem fogja hagyni, hogy ez az óriási érdeklődést kiváltó harmadik összecsapás ne történjen meg.

A Rolls elleni meccsre június 8-án kerül sor a New York-i Madison Square Garden-ben és 164 fontos (74,4 kg) köztes súlyon. Elsőként ezt a meccset kell megnyernie Golovkin-nak, aztán meglátjuk, hogy ki lehet a következő.

Komment