Június 8-án Brandon Adams ellen léphet szorítóba Gennady Golovkin

Gennady Golovkin korábbi IBO/IBF/WBA/WBC középsúlyú világbajnok.
Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi IBO/IBF/WBC/WBA (Super) középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) nemrégiben három éves, hat meccsre szóló szerződést írt alá a DAZN-nal.Amely tartalmaz egy Saul „Canelo” Alvarez elleni harmadik mérkőzést is. A tervek szerint még idén szeptemberben jöhet a harmadik csata a két klasszis között, de addig is még szorítóba lép GGG.

Golovkin a tavaly szeptemberi, Canelo elleni veresége óta nem bunyózott és az edzést sem erőltette. A napokban azonban ismét nekiállt a felkészülésnek a kaliforniai Big Bear edzőközpontban Abel Sanchez-zel. Ilyen hosszú szünet után természetesen nem az élmezőnyből választottak neki ellenfelet, de azért egy jó mérlegű, Golovkin-nál fiatalabb bunyóst szemeltek ki. Hivatalosan még nem jelentették be, de több külföldi hírportál is arról számolt be, hogy június 8-án az amerikai Brandon Adams (21-2; 13 KO) ellen térhet vissza a hosszú szünet után. A harc helyszíne valószínűleg New York lesz. Golovkin-nak ez lesz a debütáló meccse a DAZN-nál és, előfordulhat, hogy azon a gálán lép majd kötelek közé, amin a jelenlegi középsúlyú WBO világbajnok, Demetrius Andrade is.

Így, ha minden igaz kilenc hónappal a Canelo-tól elszenvedett vereség után ismét kötelek közé lép a korábbi világbajnok és szeptemberben, akár korábbi világbajnoki címeit is visszaszerezheti, ha Canelo legyőzi Daniel Jacobs-ot májusban.

Komment