A WBC elnöke szerint nemsokára eldől, hogy mikor lehet a Canelo – Charlo mérkőzés

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC szervezet elnöke Maurico Sulaiman bejelentette, hogy a szervezet következő gyűlésén eldől, hogy mikor kerülhet sor a WBC középsúlyú világbajnok Saul „Canelo” Alvarez (50-1-2; 34 KO) és a WBC interim bajnok Jermall Charlo (27-0; 21 KO) közötti mérkőzésre. A szabályok szerint jelenleg Charlo a kötelező kihívója Canelo-nak a WBC-nél, így övé a jog, hogy megküzdjön a világbajnoki övért. Ez a szabály, de a WBC-nél már láttunk olyat, hogy a kötelező kihívó évekig hiába várt a címmeccsre, mégsem sikerült tető alá hozni, lásd Adonis Stevenson és Eleider Alvarez esetét.

A veretlen Jermall Charlo korábban az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka volt, azt az övet 2015-ben szerezte meg, majd három alkalommal meg is védte. Ezt követően lépett fel középsúlyba, ahol eddig mindössze két mérkőzése volt. Első középsúlyú mérkőzésén Jorge Sebastian Heiland-ot győzte le négy menet alatt, ezzel a győzelemmel szerezte meg a jogot az eliminátori meccsre. Az eliminátori címért idén áprilisban lépett szorítóba Hugo Centeno Jr. ellen, akit két menet alatt győzött le, így övé lett a WBC interim öve középsúlyban. Azóta pedig türelmesen vár, hogy sor kerüljön rá. Charlo tisztában volt vele, hogy amíg le nem zajlik a Canelo-Golovkin visszavágó, addig nem küzdhet a világbajnoki övért. Erre ugye eredetileg májusban került volna sor, de Canelo doppingügye miatt szeptemberre csúszott. A visszavágó lezajlott és csere történt a WBC trónján, Golovkin-t Canelo váltotta.

Ahogy már említettük jelenleg Saul „Canelo” Alvarez a címvédő középsúlyban a WBC-nél, miután szeptember 15-én pontozással legyőzte Gennady Golovkin-t. Canelo korábban már birtokolta ezt a címet, 2015-ben Miguel Cotto legyőzésével szerezte meg a WBC övét, majd egy alkalommal, Amir Khan ellenében meg is védte. Ezt követően pedig lemondott övéről és inkább visszalépett nagyváltósúlyba és ott szerzett világbajnoki övet, majd ismét visszatért középsúlyba.

A mexikói a Golovkin elleni győzelmével nemcsak a WBC, de a WBA szervezet világbajnoka is lett. A WBA-nál pedig a kanadai David Lemieux jelenleg a kötelező kihívó, aki ugyanazon a szeptemberi gálán szerezte meg ezt a címet, ahol Canelo a világbajnoki öveket. Canelo azt nyilatkozta, hogy még az idén szeretne ismét szorítóba lépni és valószínűleg Lemieux (40-4; 34 KO) lehet az ellenfele, így Charlo-nak megint várnia kell.

Sulaiman szerint azonban hamarosan eldől, hogy mikor jöhet a Canelo – Charlo meccs. A WBC éves kongresszusát idén Kijevben rendezik meg szeptember 30. és október 7. között. Az elnök szerint átbeszélik mindegyik súlycsoport helyzetét és itt fogják eldönteni, hogy Canelo-nak mikor kell megvédenie övét. Azonban szó volt egy Golovkin elleni harmadik meccsről is, talán jövő májusban, így viszont Charlo még később kerülhet sorra, de még semmi sincs eldöntve.

Komment