Andre Ward nem tervezi, hogy visszatér a ringbe, de azért egy Joshua elleni meccsen elgondolkodna

Fotó: Andre Ward (b) – PuzzlePix Fotóügynökség

Andre Ward-ot (32-0, 16 KO), korábbi nagyközép- és félnehézsúlyú világbajnokot az Usyk – Bellew meccs kapcsán kérdezték, amikor az is szóba került, hogy tervezi-e a visszatérést? Konkrétan arra voltak kíváncsiak, hogy esetleg az Usyk – Bellew meccs győztesével kiállna-e?

Ward azután vonult vissza a profi ökölvívástól, hogy tavaly júniusban másodszorra is legyőzte Sergey Kovalev-ot. Azóta már többen is próbálták visszacsábítani és kihívni Ward-ot, de egyik ellenfél sem hozta igazán lázba. Ward elmondta, hogy nem igazán gondolkodott a visszatérésen, ez sok mindenen múlik, de ha vissza is tér, akkor biztos, hogy már nem félnehézsúlyban tenné. Inkább a cirkálósúly vagy a nehézsúly felé venni az irányt. Nem mondta ki nyíltan, de a nyilatkozata lényege az volt, hogy se Bellew, se Usyk nem mozgatja meg annyira, hogy miattuk visszatérjen, bármelyikük is nyeri a szombati meccset.

Egy nevet viszont említett, aki ellen szívesen kesztyűt húzna ismét, mégpedig a nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua ellen. Ward-nak régi álma, hogy nehézsúlyban is kipróbálja magát, akárcsak példaképe Roy Jones Jr. Ward elismerte, hogy kicsit meglepő lehet, amit mond és valószínűleg ezért sokan bolondnak gondolják, és nem hiszik, hogy bármi esélye lehetne Joshua ellen, de ő az az ellenfél, akiért érdemes lehet elgondolkodni a visszatérésen.

Valószínűleg nem sok esély van egy Ward – Joshua meccsre, de ismerve Joshua promóterének, Eddie Hearn-nek az üzleti érzékét és jó húzásait, akár még egy ilyen meccset is összehozhat.

Komment