Mikey Garcia edzője: „Ha kell bedobom a törölközőt Spence ellen!”

Fotó: Mikey Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

Mikey Garcia (39-0; 30 KO) nagy fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntött, hogy két súlycsoportot feljebb lépve, váltósúlyban is kipróbálja magát. Ráadásul rögtön az IBF világbajnok Errol Spence Jr-t (24-0, 21 KO) nézte ki magának. Már a helyszín és az időpont is meg van, 2019. március 16-án lesz a texasi Arlingtonban.

Sokan azt gondolják, hogy túl nagy falat lesz Garcia számára Spence és úgy tűnik még a saját edzője, aki egyben a bátyja Robert Garcia sem teljesen biztos a győzelemben. Robert már többször nyilatkozta, hogy nem igazán örül öccse ellenfél választásának. Már abban sem volt biztos, hogy jó ötlet váltósúlyba fellépni, de hogy rögtön Spence ellen kezdjen nagyon kockázatos. Spence 9 centivel magasabb, mint Garcia, a karjai is jóval hosszabbak, ráadásul ütőerőben sincs híján. 88 %-os KO-aránnyal rendelkezik, legutóbbi 11 mérkőzését idő előtt fejezte be. Spence edzője szerint most sem fog végig menni a meccs, ahogy Spence szerint sem.

„Én egy váltósúlyú bunyós vagyok, ő könnyűsúlyú és okkal vannak különböző súlycsoportok. Technikás és jó bunyós Garcia, de nem gondolom, hogy váltósúlyban ártani tudna nekem. Erős, technikás és gyors vagyok, tudom, hogy nyerni fogok!”

Valószínűleg mások is arra számítanak, hogy idő előtt vége lesz a meccsnek és nem Garcia javára, mert a héten egy újságíró arról kérdezte Robert Garcia-t, hogy be dobja-e a törölközőt, ha bajba kerül a testvére? Robert rutinos edző, akit valószínűleg nem fog befolyásolni, hogy a ringben lévő bunyós nemcsak a tanítványa, de egyben a testvére is. Azt nyilatkozta, hogyha szükséges természetesen megállítja majd a küzdelmet, ha úgy látja, hogy Mikey kezéből kicsúszik az irányítás. Az újságíró valószínűleg inkább arra célozgatott, hogy hajlandó-e így megmenteni az öccsét, ahogy Orlando Salido ellen tette még 2013-ban. Akkor Robert leállíttatta a küzdelmet a 8. menet után sérülésre hivatkozva. Garcia és Salido orra is eltört, de Garcia-val ellentétben Salido folytatta volna a meccset. Robert azonban leállíttatta a meccset és pontozással öccse nyert. Egyesek szerint ezzel megmentette Mikey-t a vereségtől, mert Salido akkor lendült bele, Garcia pedig már fáradni kezdett.

Komment