Joshua nem keres kifogásokat a vereségére, visszavágót akar

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Megdöbbentette a bokszrajongókat a szombat éjszakai Anthony Joshua (22-1; 21 KO) – Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés. Az esélytelennek tartott mexikói-amerikai Ruiz négyszer küldte padlóra a világbajnok Joshua-t, majd a bíró beszüntette a mérkőzést. Ezzel a meglepő győzelemmel Ruiz elvette AJ IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címeit és ő lett az első mexikói világbajnok nehézsúlyban.

Ruiz győzelme és Joshua teljesítménye mindenkit meglepett. David Haye korábbi világbajnok is így van vele, ő is esélytelennek tartotta, hogy Ruiz nyerjen. Haye elmondta, hogy Ruiz a következő mexikói szupersztár, akinek óriási szíve van és rácáfolt mindenkire, köztük rá is, aki alábecsülte. De Joshua sem volt az igazi, nem látszott rajta a győzni akarás, nem látszott, hogy folytatni akarná a meccset.

Joshua újságírói kérdésre elmondta, hogy természetesen élni fog a visszavágási záradékkal, vissza akarja szerezni az öveit. Emellett persze gratulált Ruiz-nak a győzelemhez és elmondta, hogy szombat éjszaka a mexikói volt a jobb harcos, nincs kifogás, győzött a jobb. „Most ő a bajnok, de visszatérek és visszaszerzem a világbajnoki címeket! Még nincs vége az útnak ez csak egy kisebb visszaesés, de folytatni fogjuk!”

Joshua promótere, Eddie Hearn mielőbb visszavágót szeretne. November-december körül jöhet a visszavágó és szeretnék, ha az Egyesült Királyságban lenne, de még semmi sem biztos, le kell ülniük megbeszélni a részleteket. Hearn láthatóan nem volt boldog patronáltja vereségétől és azt mondta, hogy a „bosszú édes lesz”.

Természetesen a WBC világbajnok, Deontay Wilder-nek is meg volt a véleménye a szombati meccsről. Szerinte ebből is látszik, hogy milyen bajnok volt Joshua, mindent csak „megkapott”, nem tudja milyen szívvel-lélekkel küzdeni valamiért, meghalni a ringben a győzelemért. Wilder szerint simán feladta a küzdelmet a hetedik menetben, látszott rajta, hogy nem akarja folytatni és egy igazi bajnok nem tesz ilyet, végig küzdenie kellett volna, amíg csak talpon tud maradni.

Komment