Megalakult a Nemzetközi Sparring Központ

Külföldi példákat alapul véve Flóris László ökölvívó edző létrehozta a Nemzetközi Sparring Központot (International Sparring Center – ISC), hogy elősegítse a hazai profi ökölvívók felkészülését. László elmondta a BOX TV-nek, hogy úgy érzi nagy szükség van egy ilyen központra, hogy az ökölvívóknak még több lehetősége legyen a felkészülésre és, hogy éles helyzetben gyakorolhassanak. Rendszeres probléma a felkészülések során, hogy nehezen találnak tudásban és súlycsoportban is megfelelő sparring partnereket, ez főként igaz a női ökölvívókra. Terveik szerint ezt a problémát oldhatja meg ez az ötlet miszerint legalább havi egy alkalommal szerveznének pofonpartikhoz hasonló eseményeket, ahol tudásuk és súlycsoportjuk szerint összepárosítva kesztyűzhetnének a bunyósok egy színvonalas rendezvényen. Flóris László úgy tervezi, hogy ez a kezdeményezés túl nyúlna az országhatáron, egész Közép-Európából várnak jelentkezőket, akik részt vennének az eseményeken.

Krämer Péter – Flóris László – Hegyi Richárd

Elsősorban profi ökölvívók számára rendeznék ezeket a kesztyűzéseket, de szívesen látnak amatőr ökölvívókat, illetve más küzdősportot űzőket, amennyiben vállalják az ökölvívó szabályrendszert és a meghatározott menetszámokat. A cél a fejlődés minőségi ellenfelekkel és a rutinszerzés. A terv szépsége, hogy akár olyan párosítások is lehetnek, amelyek amúgy esetleges promóteri ellentétek vagy eltérő célok miatt amúgy nem jönnének létre. Élesben megismerhetik egymást egy-egy súlycsoport bunyósai és megmérethetik magukat szabályozott körülmények között, úgymond tét nélkül, hisz nem lesz hivatalos végeredmény. Ugyanakkor a fejlődésre, egymástól való tanulásra lehetőséget adnak ezek a kesztyűzések. Akár nemzetközi együttműködések, párbeszédek is kialakulhatnak más európai bunyósokkal, edzőkkel, menedzserekkel, promóterekkel.

Krämer Péter – Kelemen Balázs

Az első ilyen eseményt április körülre tervezik, pontos időpont még egyelőre nincs. Az ISC weboldalán lehet majd regisztrálni az eseményre és a regisztrációt követően alakulnak majd ki a párosítások, ahol figyelembe veszik természetesen a súlycsoportok mellett az ökölvívók igényeit is. A részvétel díja csupán 7 Euro. Az eseményekre profi bírót és orvost is biztosítanak. Kötelező felszerelés a fejvédő és a minimum 14 unciás kesztyű. A mérkőzésekről videó felvételeket is készítenek, ami kizárólag az ökölvívók tulajdonát képezik majd, nem lesznek sehol közzétéve. Ezeket a videókat díjmentesen megkapja minden résztvevő annak érdekében, hogy a további fejlődés céljából visszanézhessék és kielemezhessék.

László bízik benne, hogy ezzel is egy kicsit előre lehet mozdítani a hazai ökölvívás ügyét és újra szárnyra kap. Szeretnék rendszeresen megrendezni ezeket a kesztyűzéseket és egy egész Európát átfogó úgymond hálózatot kialakítani, aminek Magyarország lenne a központja.

Érdeklődés és jelentkezés: Flóris Lászlónál (+36 20 540 5082)

További részletek és friss hírek az International Sparring Center facebook oldalán.

Komment